Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 31 mai 2020
  • :
  • :

24 de elevi „realiști” de la C.N. „Ștefan cel Mare” pleacă în Marea Britanie

24 de elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț merg în Marea Britanie pentru a acumula noi cunoștințe în domeniul informaticii.

erasmus stefanOportunitatea a apărut datorită proiectului „Key Skills for Web Developers”, depus spre finanțare de instituția de învățământ în cadrul programului Erasmus+ (2014-2020) și declarat câștigător.

Prevăzut pe o   durată  de un an (1 octombrie  2016- 31 septembrie 2017),  cu un grant în valoare de 74.544 EURO, din care au fost alocaţi 80%, proiectul urmăreşte îmbunătăţirea competenţelor de Web Design, de limbă engleză și interculturale în rândul elevilor.

Primul flux (12 elevi din clasele a XI-a de la profilul matematică- informatică, sub coordonarea prof. Marian Achirei) pleacă în mobilitate in perioada 13 februarie- 3 martie. Tinerii vor participa la un stagiu în domeniul informaticii oferit de „GO DIGITAL”- un furnizor de cursuri de formare din orașul Nottingham.

Joi, 9 februarie, elevii și-au dat întâlnire la colegiu pentru a stabili ultimele detalii înainte de plecare. Au emoții, dar și mari așteptări:

„Este prima dată când particip la un proiect Erasmus. Consider că este o oportunitate pentru orice elev. În urma stagiului, vom primi și diplome care să ateste cunoștințele noastre în web development.

Avem emoții, dar suntem foarte entuziasmați. Universitatea din Nottingham este una foarte bună, cu o predare exemplară. Ca așteptări, ne dorim să reușim să returnăm niște site-uri care să poată face față la cerințele actuale”, ne-a spus Elena Agafița din clasa a XI-a RB, una dintre elevele care pleacă în mobilitate în UK.

IMG_6199Cei 24 de elevi din clasele a XI-a  de la profilul matematică-informatică au fost selectați în noiembrie 2016. De atunci si până în prezent, aceștia au beneficiat de ore de pregătire în domeniul de specialitate (informatică), pregătire cultural-lingvistică, pedagogică și pentru situații de risc.

Cel de-al doilea flux de elevi va beneficia de același curs în Marea Britanie, în perioada 13-31 martie.

La întoarcerea din mobilitate, după încheierea stagiului în cadrul campaniei GO DIGIT ALL, elevii întocmesc rapoarte individuale și primesc Certificatul Europass Mobility și Certificatul ECVET prin care li se recunosc competențele dobândite: utilizarea sistemelor CMS (Content Management System), elaborarea proiectelor de comunicare online, utilizând bunele practice de nivel european, utilizarea limbajului Joomla și bazele SEO (Search Engine Optimisation), aplicarea elementelor de grafică și multimedia.

Interesant este faptul că activitățile de lucru au ca scop realizarea unor produse finale palpabile, elevii realizând 24 de site-uri pentru instituții reale: școli, ONG-uri, biserici, firme ce oferă diferse servicii etc. Validarea și evaluarea produselor finale aparține atât partenerului din Anglia, cât și celui român. Evident, alături de latura tehnică, este foarte importantă și creativitatea care să asigure satisfacția clientului, ne-a spus prof. coordinator Marian Achirei.

Întreaga echipă de la CNSM implicată în acest proiect își dorește ca aceste activități să se finalizeze cu rezultate frumoase și să aibă impact cât mai larg.

Succes!

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *