Locuințele ANL și sociale, controlate la sânge

3

În timp ce pe lista de așteptare pentru o locuință socială sau ANL stau la coadă sute de oameni din Târgu Neamț, alții mai norocoși, cărora li s-a repartizat un acoperiș deasupra capului, îl subînchiriază la suprapreț.

Veste proastă pentru chiriașii care se simt cu musca pe căciulă: fiecare dintre locatarii ANL-urilor din Târgu Neamţ va trebui să dovedească Primăriei că îndeplineşte condiţiile pentru ocuparea locuinţei. Edilul Daniel Harpa a dispus efectuarea unor verificări la sânge în cazul tuturor imobilelor sociale de pe raza orașului, pentru a stopa practicile ilegale despre care se tot vorbește de ani de zile.

anl-targu-neamtAm dispus un control riguros la tot ceea ce însemnă blocuri ANL și locuințe sociale din Târgu Neamț. Începând de luni, 19 septembrie, inspectori din cadrul Primăriei, care se ocupă de fondul locativ, și reprezentanți ai Poliției Locale vor efectua verificări pentru a vedea cu exactitate cine și cum locuiește la fiecare adresă, a precizat primarul Daniel Harpa.

Decizia vine ca urmare a unor aşa-zise sesizări primite, vizavi de ocuparea incorectă şi ilegală a fondului locativ de stat: Sunt reclamații potrivit cărora în unele locuințe ANL nu mai locuiesc familiile pentru care au fost repartizate, ci alte persoane care au subînchiriat garsoniera sau apartamentul de la deținător. Nu acceptăm așa ceva! La momentul de față, după ultimele discuții purtate cu cei care dețin locuințe din fondul locativ de stat, avem în jur de 4- 5 care au renunțat deja la contract. Pentru aceste locuințe vor putea să-și depună dosarele în perioada următoare tinerii care într-adevăr au nevoie!, a precizat edilul.

Împotriva celor care subînchiriază locuințe ANL/ sociale sau încalcă alte condiții impuse la încheierea contractului vor fi luate măsuri drastice: Cu siguranță sunt și alte cazuri suspecte, care vor fi scoase la iveală în urma verificărilor. Unde depistăm nereguli, vor fi demarate procedurile legale, respectiv REZILIEREA CONTRACTULUI pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Eu promit că în maxim o lună de zile nu va mai fi niciun caz de subînchiriere a locuințelor sociale sau ANL. Celor care se știu cu musca pe căciulă le recomand să vină să rezilieze contractul benevol, transmite primarul Daniel Harpa.

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
  1. AR spune

    In sfarsit s-a trezit si primaru!! SA ZICEM CA S-A TREZIT PENTRU CA PE ASTEA EL LE STIA DE ANI DE ZILE.A PREFERAT SA TACA SI ACU CAND PRESIUNILE DIN ALTE PARTI AU CRESCUT SI ALTE OBLIGATII BAT LA USA LUI.,CICA VA VERIFICA SITUATIA DE ACOLO.Sper sa nu fie pereche cu DEMOLAREA GARAJELOR DE ACU 2 LUNI,UNDE VAD CA NU S-A INTAMPLAT NIMIC. DACA SE OCUPA TOT LICUTA SI DE CONTRACTELE LA APARTAMENTE VA GARANTEZ CA NU SE VA INRAMPLA MAI NIMIC.SINGURA PROBLEMA CARE S E VA REZOLVA VA FI CRESTEREA LISTEI CU SPONSORI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA DIN NOIEMRIE CU NOI DORITORI DE DONATII IN SCHIMBUL ACCEPTARII ACTUALEI SITUATII LOCATIVE .CA DE OBICEI….MARE DREPTATE O SA AM!!Pana una alta vreau s-o vad si pe asta cum se va termina!INTENTIA E BUNA..DAR….INTERESELE SUNT D E FAPT ALTELE.SPER CA OBLIGATIILE POLITICE PSD ALE PRIMARULUI S A NU FIE TOT IN AFARA LEGII CA SI PE VREMEA PDL-ISTA A LUI ARNAUTU!

  2. vasile spune

    normal, ca in Romania cand se face un control intai se anunta cu o luna inainte :))
    acuma o sa le mai deschida strabunica

  3. radu spune

    Aia de la politia locala se controleaza intre ei sau cum? Multe apartamente sunt ocupate de catre oameni din primarie!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate