S-a prefăcut că vrea să cumpere nuci și i-a furat toți banii agonisiți!

1

Luni, 17 octombrie, un bătrân din comuna Timișești a devenit victima unor escroci.

escroci-timisestiÎn  jurul orei 16.00, un autovehicul de culoare gri închis a oprit în fața locuinței bărbatului de 70 de ani. Din mașina a coborât un bărbat, care l-a întrebat pe bătrân dacă nu are nuci de vânzare.

Persoana vătămată a dat curs solicitării, iar într-un moment de neatenție, i-a fost sustras din locuință un portofel în care se afla suma de 3600 euro şi 17400 lei.

Polițiștii au demarat cercetările și au stabilit că autorul mai era însoțit de alte două persoane, un bărbat și o femeie, iar autoturismul folosit avea plăcuțe cu numere de înmatriculare din Italia, fiind un VW Passat Break, model 2001-2005.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și în vederea identificării autorilor.

Orice persoană, care deține informații despre astfel de evenimente sau care observă persoane cu un comportament similar, este rugată să anunțe Poliția!

Escrocii folosesc metode din ce în ce mai banale/ inovatoare de înșelăciune, reușind să lase sute de oameni (majoritatea persoane în vârstă) fără banii din casă.

Având în vedere incidența evenimentelor de tipul furtului din locuințe, prin distragerea atenției, produse în această perioadă a anului, IPJ Neamț recomandă cetățenilor să nu permită accesul în curți/locuințe a persoanelor necunoscute.

Pentru sustragerea de bunuri din locuințe, infractorii apelează la diferite pretexte, de la vânzarea de produse la cumpărarea tichetelor de călătorie, nuci, sau schimbarea unor bancnote. Astfel, aceștia reușesc să observe locul unde persoana vătămată își depozitează economiile și prin distragerea atenției, sustrag bunurile, ori revin pe timp de noapte cu același scop.

1 Comentariu
  1. un cetatean spune

    Mare pacat ca se intampla astfel de lucruri, dar sa-mi fie iertat, o astfel de suma de bani nu se tine in casa. Risti atat de mult pentru ceva comisioane de administrare a unui cont la o banca?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate