Admiterea la liceele târg nemțene

0

Absolvenții de gimnaziu știu unde vor învăța în următorii patru ani. Rezultatele după repartizarea computerizată la liceu a viitorilor elevi în clasa a IX- au fost afișate .

Cea mai mare ultimă medie de admitere din tot județul Neamț s-a înregistrat la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” specializarea Științe ale naturii. Dintre cei 28 de candidați repartizați, ultimul a intrat cu media 9.29. În anul 2013, tot pentru aceeași specializare, ultima medie admisă a fost 9,74. Pentru profilul Uman, specializarea Științe Sociale, toți cei 28 de candidați norocoși au intrat cu minim media 8,60, spre deosebire de anul trecut, când ultima medie de admitere a fost 9,35.

La profiul real, specializarea matematică- informatică, toate cele 112 locuri au fost ocupate, iar cea mai mică medie de intrare la această specializare a fost de 8,41. Pentru acest domeniu a optat și Andreea Pătrăcescu, absolventa de la Liceul Vasile Conta care a obținut singura medie de 10 din Târgu Neamț la Evaluarea Națională.

La profilul uman, specializarea Filologie, s-au ocupat toate cele 56 de locuri. Ultima medie cu care s-a intrat este 8,02, față de 8,91 cât a fost anul trecut.

La Liceul „Vasile Conta”, profilul Servicii, specializarea Economic, s-a tras linie după media de admitere 7,57 pentru cele 84 de locuri disponibile. Și în cazul acestui liceu mediile de admitere în anul 2013 au fost mai mari, ultima fiind de 8,28.

La Colegiul Tehnic „Ion Creangă” s-a intrat cu mediile cele mai mari la specializarea Științe ale Naturii, profil Real. Specializarea este una nouă pentru Colegiul Ion Creangă, anul școlar 2014- 2015 fiind primul în care absolvenții clasei a VIII-a pot opta pentru filiera teoretică.

La profilul Servicii, specializarea Economic, s-a intrat cu media minimă de 6, 75. Au fost ocupate și toate cele 56 de locuri de la specializarea Turism și alimentație, unde  ultima medie de admitere este 6,58.

La profilul Resurse naturale si protectia mediului, specializarea Protecția Mediului au fost admiși cei cu medii până la 5,80, spre deosebire de anul 2013, când ultima medie de admitere a fost 6,66.

5,32  fost ultima medie de intrare la specializarea Silvicultură și 5,26 la profilul Tehnic, specializarea Electronică automatizări.

Cele 28 de locuri la profilul Tehnic, specializarea Electric au fost ocupate de candidații care au avut media de admitere mai mare sau egală cu 4,25. În 2013, ultima medie de admitere la această specializare a fost 6,71.

Deși la specializarea Mecanică au fost admiși inclusiv candidate cu media 2,46 (față de 5,39 în 2013), încă șase locuri sunt  disponibile.

Absolvenții de clasa a VIII-a nu s-au înghesuit nici pentru specializarea Agricultură. Din cele 56 de locuri au fost ocupate 49, iar ultima medie de admitere este 2,27, spre deosebire de 5,19 cât a fost în anul 2013.

Medii mici de admitere la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig. Ultima medie de admitere la specializarea Fabricarea produselor de lemn este 2,18, față de 3,92 în anul 2013. Este cea mai mica medie cu care un candidat a fost admis annul acesta la un liceu din județul Neamț.

La specializarea Industrie textilă și pielărie au rămas 19 locuri neocupate. Numai 9 candidați au fost repartizați aici, iar ultima medie de admitere este 2,79.

În perioada 17 – 25 iulie, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizați.

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate