Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

CAS Neamț: Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită la 7 ani

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani, prin HG nr. 458/ 28 iunie 2018.

Aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilității inscripționată pe suprafața din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani.

În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.

Cardurile de sănătate noi care se emit începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de 7 ani, conform aceluiași act normativ.

Acest document este personal și netransmisibil, unul din rolurile cardului național de sănătate fiind de a certifica că serviciile medicale decontabile din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv.

Președinte-director general CAS Neamț,
jr. Elena Nadia Harpa
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *