CASA MAI ÎNTÂI! Susține proiectul Asociației Angel

7

Asociația Angel, prin Centrul de Consiliere și Informare din cadrul Adăpostului „Sfânta Teodora” din Târgu Neamț derulează proiectul „CASA MAI ÎNTÂI! – rețea de locuințe și case sociale pentru prevenire abandon școlar și familial, incluziune socială prin soluții pe termen lung”.

În anul 2012, Asociația Angel iniția la Târgu Neamț proiectul „Centrul de primire în regim de urgență pentru persoanele fără adăpost Sfânta Teodora”. Până acum, peste 300 de persoane aflate în dificultate au beneficiat aici de servicii sociale (găzduire, consiliere, îngrijire, hrană ș.a.).

Acum, aceeași asociație își propune realizarea unei rețele de locuințe, case și apartamente sociale în mai multe regiuni ale României, care să ofere o integrare pe termen lung copiilor și familiilor dezavantajate. Proiectul lor, CASA MAI ÎNTÂI se află în finala Campionatului de Bine (competiție de strângere de donații organizată de BCR) și are nevoie de susținerea dumneavoastră!

Proiectul se adresează unui număr de peste 70 de copii dezavantajați și familiilor lor, care nu au locuință sau riscă să-și piardă locuința.  „Ne propunem înființarea de Locuințe Sociale în mai multe regiuni din țară, având ca rol primordial prevenirea abandonului școlar și familial pentru minim 50 de copii, prevenirea eșecului social  pentru minim 20 de adulți, prin realizarea sau reamenajarea a peste cinci locuințe”, precizează Claudiu Asaftei de la Asociația Angel.

Proiectul CASA MAI ÎNTÂI a reușit să adune până în prezent 10.370 lei, însă e nevoie de minim 100.000 lei pentru înființarea acestei rețele de locuințe sociale. Pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului inițiat de Asociația Angel, puteți contribui și dumneavoastră, până la data de 4 februarie.

Donați cu cardul, accesând butonul donează din dreptul proiectului CASA MAI ÎNTÂI! – rețea de locuințe și case sociale pentru prevenire abandon școlar și familial, incluziune socială prin soluții pe termen lung (tranzacția este securizată și nu se percepe niciun comision).

Andreea Trăsnea

 angel 2

7 Comentarii
  1. elis spune

    Foarte frumos!Alte adaposturi pentru imultirea tiganilor….doar acesta este scopul acestui adapost din Humulesti!Nu sunt decat bani aruncati la gunoi.Rusine celor care vor da bani pentru asa ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sunt copii abandonati in maternitate, acolo trebuie un ajutor!!!!!!

  2. Asociatia ANGEL spune

    In primul rand, Asociatia ANGEL nu face niciun fel de discriminare pe considerente de apartenenta la etnie, respecta fiecare fiinta umana, nu incalca Constitutia Romaniei si Drepturile fundamentale ale omului!
    In al doilea rand, datele legate de beneficiarii adapostului sunt confidentiale, inainte de toate verificati informatiile !
    Si nu in ultimul rand LOCUINTA ESTE UN DREPT FUNDAMENTAL – Declarația Universală a Drepturilor Omului a ONU garantează dreptul la condiții de viață adecvate, ceea ce include locuința, serviciile medicale și sociale. În articolul 25 alineatul (1) se menționează: „Orice om are dreptul la un nivel de trai care să-i asigure sănătatea și bunăstarea lui și familiei sale, cuprinzând hrana, îmbrăcămintea, locuința, îngrijirea medicală, precum și serviciile sociale necesare”. http://www.angel.org.ro/mod_articole-69-499-ro-Despre-Locuinta-stiati-ca-
    Apoi legat de sfatul dumneavoastra, oriunde in lume si in tari dezvoltate si in tari mai putin dezvoltate se identifica probleme sociale, important este sa imbunatatim calitatea vietii, acest lucru trebuie sa vina de la fiecare individ in parte, puteti incepe de acum.
    Apreciem interesul acordat proiectului nostru.
    BINE faci!….BINE gasesti!

  3. brustureanu spune

    e frumos s-a ajuti un sarman nimic de zis dar la noi ajutam cam mult tiganiada , sunt primii la ajutoare , la pomana , la cersit,,etc dar la munca nici vorba , vrem nu vrem incurajam lenea !!!!

  4. ASOCIATIA ANGEL spune

    Important este sa intelegem ca direct sau indirect, sunt servicii pentru comunitate si orice serviciu de interventie este si un serviciu de prevenire, fara a face discriminare, s-a explicat mai jos. Exista posibilitatea ca, in cazul in care nu se intervine aceste persoane alfate in dificultate sa ajunga delincventi, multi i-am auzit afirmand ” am dat in cap pentru ca nu am avut” si apoi facem un calcul pentru fiecare delincvent in penitenciar se cheltuie aproximativ 2000 – 2500 lei. bani din sectorul public din buzunarul fiecarui cetatean, mai bine se intervine prin servicii de specialitate, servicii de reintegrare sociala…foarte diferit de pomana mentionata…( ex. un asistent social care va monitoriza mai multe cazuri este platit cu un salar mai mic decat costurile pentru un singur detinut). Un alt exemplu vine si din Olanda unde se intervine prin ridicarea de pe strazi a persoanelor aflata sub influenta stupefiantelor , nu pentru ai salva pe ei, ci pentru a nu mai fi un exemplu direct, cu un impact negativ, asupra copiilor.
    BINE faci! …..Bine gasesti!

    1. 11 spune

      CAND PUBLICA AICI ASOCIATIA ANGEL BUGETUL PE 2015 SI PE CEL DIN 2014 ASA..PENTRU COMPARATIE??CU DETALII!!

  5. Petrea Lelia spune

    Mai sunteți actuali și in2018? dacă da, referitor la „casa mai întâi „și la dreptul fundamental de a locui undeva, deoarece eu nu pot să-mi obțin cartea de identitate, fiindcă nu am o adresa, povestea mea este următoarea. Am fost evacuti din casa Naționalizata în 2001 cu legea112/1995 și de atunci nu am primit nici o locuinta, As avea rugămintea la dvs. Doar pentru o perioadă de timp, ca să-mi rezolv problemele cu actele,apelez la dvs. ca să nu stau pe strada. Vă mulțumesc! Și dacă ați putea, să-mi dați un răspuns.

    1. Andreea Trăsnea spune

      Centrul de primire în regim de urgență pentru persoanele fără adăpost Sfânta Teodora” din Târgu Neamț se află în prezent în subordinea Direcției de Asistență Socială a orașului, cu sediul la primărie. Ei vă pot îndruma.
      Dacă nu reușiți și doriți mediatizarea cazului, sunați la redacția noastră (0748794088)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate