CCI Neamț: Lansarea proiectului SUCCES+ „O nouă șansă pentru succes în afaceri” 

0

Camera de Comerț și Industrie a județul Neamț, în parteneriat cu firma Innova Project Consulting SRL, a lansat astăzi,  9 februarie,  proiectul „SUCCES+” , cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa corespunzătoare obiectivului „Locuri de muncă pentru toţi”.

Valoarea proiectului este de 10.389.546.37 de lei și se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni (15 ianuarie 2018- 14 ianuarie 2021) la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est ( județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).

„Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea competențelor pentru 350 de persoane din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est în vederea încurajării antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin stimularea înființării a 43 de noi înterprinderi cu profil non-agricol în zona urbană și crearea a 86 de noi locuri de muncă (minim 2 pentru fiecare înterprindere).”, a precizat managerul de proiect, doamna Elena Miron.




Grupul țintă îl reprezintă un număr de 350 de persoane fizice, cu reședința sau domiciliul în cele 6 județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban în scopul creării de noi locuri de muncă astfel: 150 de persoane care au loc de muncă, 160 de persoane inactive, cu accent pe studenți și pe 40 de șomeri.

„Astăzi lansăm proiectul <Succes+>, care este cumva continuarea unui al tip de proiect, defășurat în anul 2015. Considerăm că antreprenoriatul pentru tineri este deosebit de important. Proiectul care a fost desfășurat în Regiunea Nord-Est și Centru s-a încheiat cu un succes. Sunt firme care funcționează foarte bine acum. Sunt antreprenori tineri care s-au integrat foarte bine pe piața afacerilor. Acest lucru a fost pentru noi un motiv să ne străduim să obținem un nou proiect pe care să-l implementăm de această dată în Regiunea Nord-Est. Cred că și <Succes+> va fi un proiect cu rezultate deosebite.”,  a precizat directorul CCI Neamț, Mihai Apopii.

 De asemenea, proiectul își propune să introducă în conduita viitorilor antreprenori principiile de dezvoltare durabilă a firmelor pe care le vor înființa, fiind conștientizați asupra necesității protecției biodiversității, a reducerii poluării și a promovării tranziției cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficiență din punct de vedere al utilizării resurselor.

Totuși, cea mai importantă activitate a proiectului o reprezintă finanțarea a 43 de planuri de afaceri cu o sumă de cca. 32.500 EUR fiecare, ce vor fi selectate în cadrul unui concurs care va fi organizat în mai multe etape pe parcursul anului 2018. Pentru a crește șansele de reușită, partenerii proiectului vor organiza un program intensiv de formare, care va avea loc în fiecare județ din Regiunea Nord-Est, cu scopul de a sprijini persoanele interesate să întocmească planuri de afaceri.

  • Detalii despre calendarul cursurilor de formare și etapele concursului pot fi obținute de la Camera de Comerț și Industrie Neamț.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate