Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 iulie 2018
 • :
 • :

Cei care nu încheie contract cu Rossal, plătesc DUBLU pentru gunoi, la Primărie!

Consiliul Local al orașului Târgu Neamț, întrunit joi, 3 august în şedinţă extraordinară, a aprobat instituirea taxei speciale de salubrizare în cazul prestațiilor de care beneficiază persoanele fizice și juridice din oraș, care nu au încheiate contracte pentru acest serviciu.

Practic, cine nu încheie contract cu noul operator (Rossal) va fi obligat să plătească o taxă specială la Primărie, fiindcă gunoiul le este ridicat oricum. În acest caz, prețurile se vor dubla.

Pentru persoanele fizice, taxa specială de salubrizare este de 12,04 lei/persoană/lună fără TVA. Dublu față de o persoană fizică ce a încheiat contract cu operatorul și plătește lunar doar 6,02 lei, plus TVA/lună.

În cazul persoanelor juridice, taxa specială de salubrizare instituită este de 688 lei/tonă/lună fără TVA. În mod normal, firmele plătesc 344 lei/tonă +TVA, dacă au contract de prestări servicii cu Rossal, conform contractului de concesiune Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități component ale serviciului de salubrizare a UAT-urilor membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ, zona 3, județul Neamț.

De asemenea, a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea și aplicarea taxei speciale de salubrizare.

Cum se va proceda?

Operatorul de salubritate S.C. Rossal SRL Roman (lider de asociere) cu S.C. Diasil Service SRL Suceava (asociat) are obligația să identifice și să someze persoanele fizice și cele juridice în vederea semnării contractului de prestări servicii. Dacă aceștia refuză, operatorul va comunica Direcției Venituri, taxe și impozite locale lista cu cei care nu au perfectat contracte nici în urma somării. Acestora li se va aplica taxa specială de salubrizare.

Direcția Venituri, taxe și impozite locale stabilește taxa specială pe baza unei declarații de impunere, ori din oficiu (în caz de neprezentare în vedere declarării sau refuz) și emite Decizii de Impunere.

Plata taxei speciale de salubrizare se va face lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei pentru care se achită, la ghișeul Direcției Venituri, taxe și impozite locale sau prin virament în contul RO87TREZ49321360206XXXXX deschis la Trezoreria orașului Târgu Neamț.

Dacă persoana fizică/juridică se răzgândește și realizează că e mai convenabil să încheie contract cu Rossal, aplicarea acestei taxe duble încetează în prima zi a lunii următoare datei în care beneficiarul prezintă contractul de prestări servicii cu operatorul.

„A început să se regleze problema gunoiului menajer.Sunt efectuate șase ridicări/săptămână. Am suplimentat cu încă opt platforme zona centrală, unde sunt asociațiile de proprietari, iar operatorul a promis că ne va da, sub formă de împrumut, pubele pentru platformele respective.

Trebuie să înțeleagă toți locuitorii orașului că există o lege prin care sunt obligați să achite contravaloarea ridicării gunoiului, tarif stabilit ca urmare a unei licitații și prin hotărâre la nivel de zona 3. Pentru cei care nu întocmesc contracte, primăria este obligată să plătească la operator, din bugetul orașului, după care să recupereze banii de la cetățenii respectivi. Este lege, nu o decizie luată numai de primar sau de Consiliul Local. Eram printre singurele UAT-uri care nu aveau stabilite o taxă specială”, precizează primarul Daniel Harpa.

Această hotărâre de Consiliu Local are la bază şi prevederile Legii 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor- republicată (art. 6,8, 25 şi 26), Legea 227/ 2015 privind Codul Fiscal, cu completările şi modificările ulterioare (art 484), Legea 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare (art. 30).

Andreea T.

ziar piatra neamt6 comentarii la “Cei care nu încheie contract cu Rossal, plătesc DUBLU pentru gunoi, la Primărie!

 1. Figaro

  Directia venituri face treaba unei firme private…taxa respectiva o ..incaseaza operatorul sau primaria?..sau firma ia banii de la cei corecti si primaria ia banii de la cei care nu platesc oricum?

  Raspunde
 2. Pers juridica

  Vi se pare normal ca pentru un magazin de textile de 16 mp sa mi se impuna o taxa de 81 lei /luna?Cica as avea 200kg gunoi lunar,nici macar toata marfa nu cantareste atat de mult.Este corect?

  Raspunde
 3. Ioana

  Este normal sa se încaseze bani fără sa mi ridice gunoiul pe 5 luni.
  Și dacă nu ești în tara tot trebuiască platești gunoiul fără sa-l faci.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *