Cercul pedagogic de la Grădi 1

0

Joi, 20 noiembrie, la Grădinița cu Program Normal și Prelungit nr. 1 s-a desfășurat un cerc pedagogic al educatoarelor de grupa mică și mijlocie.

Cercul pedagogic la care au participat în jur de 30 de cadre didactice s-a axat pe metoda proiectelor din perspectiva abordării conceptelor integrate și multidimensionale în educația timpurie (activitate demonstrativă), setul de instrumente pentru stimularea, monitorizarea și aprecierea pregătirii pentru școală la copilul preșcolar (abordare teoretică) și diseminarea exemplelor de bune practici din cadrul proiectelor educaționale. La activitate au asistat și Ingrid Karina Cojocariu – directorul Liceului „Vasile Conta” și Nuțu Gheorghe Ghiocel – directorul adjunct al aceleiași unități de învățământ.

„Am desfășurat o activitate de perfecționare a educatoarelor care conduc grupele mici și mijlocii din Grădinița nr. 1 Târgu Neamț și a celor din comunele Țibucani, Păstrăveni și Ghindăoani. Activitatea a fost o activitate sintetică, care a vrut să verifice și să consolideze cunoștințelepe care copiii le-au acumulat de la începutul anului școlar și până în acest moment, referitoare la anotimpul toamna. Activitatea a privit atât partea teoretică, cât și partea artistică și practică, fiind o activitate de tip integrat, în limbajul cadrelor didactice”, precizează Nina Iliescu, șefa cercului pedagogic.

IMG_0219Carnavalul Toamnei, organizat de educatoarele Luminița Agapie și Angela Tărăboanță de la grupa mijlocie „Petale de lumină”  a surprins toate cadrele didactice prezente, inclusiv pe directorul Liceului „Vasile Conta”. „Am avut o satisfacție enormă, participând la o activitate mult peste nivelul didactic cu care noi suntem obișnuiți. Am văzut un spectacol demn de a urca pe scena Casei Culturii. Mi-a plăcut să văd că rigorile didactice au fost lăsate la o parte, mi-a plăcut să văd o implicare fantastică de ambele părți și cadre didactice care nu se blochează în niște automatisme. Iese la suprafață calitatea educatorului și relația pe care acesta nu o poate ascunde la o astfel de activitate. Nu orice cadru didactic reușește ce a realizat Luminița”, apreciază Karina Cojocariu.

Jocul didactic desfășurat de educatoarele Luminița Agapie și Angela Tărăboanță a scos la iveală cunoștințele acumulate de copii despre anotimpul toamnă în primele săptămâni din noul an scolar. Prin programul lor artistic, prichindeii au dovedit valoarea cadrelor didactice care le îndrumă pașii spre educație. „Luminița este o colegă înzestrată cu de toate, care iese din impas în orice situație, în cel mai plăcut mod. Este un exemplu al unei vocații împlinite”, afirmă una dintre educatoare.

Conducerea Liceului „Vasile Conta” a subliniat faptul că relația cu Grădința nr. 1 este una pur administrativă, iar coordonatorul de activitate de aici, Luminița Agapie, face față cu succes coordonării educative a activității din grădiniță.

Activitatea de astăzi a fost una deosebită. Educatorii sunt minerii învățământului, au cea mai grea misiune. Noi luăm copii pregătiți, trebuie doar să îi ghidăm stânga- dreapta, dar doamnele educatoare îi învață care e stânga și care e dreapta”, spune Nuțu Gheorghe Ghiocel, director adjunct al Liceului „Vasile Conta”.

Aşa cum preşcolarii şi-au dus la bun sfârşit sarcinile și au trecut cu brio toate probele jocului didactic, şi cadrele didactice au finalizat activitatea printr-o analiză serioasă a întregii zile. Gazdele cercului pedagogic au împărtășit musafirilor proiectele desfășurate de Grădinița nr. 1 pe parcursul anului școlar 2013- 2014, cum ar fi „Grădina Verde de la Grădi 1”.

Cercul pedagogic s-a încheiat cu o vizită la Casa Culturii „Ion Creangă”, așezământul cultural recent redeschis după ample lucrări de modernizare și reabilitare.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate