Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
  • :
  • :

CNSM Târgu Neamț: Schimbări în bine, schimburi îngrijorătoare

La Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (CNSM) Târgu Neamț urmează să fie implementat proiectul de „Reabilitare corp principal și dotare cu echipament și mobilier”.

Valoarea investiției care va produce schimbarea la față a unității școlare este de 2.427.185 lei, fonduri guvernamentale obținute de Primăria orașului prin PNDL 2.

„Așteptăm cu nerăbdare demararea lucrărilor și sperăm că la începutul anului următor vom aștepta elevii cu spații modernizate și laboratoare dotate la standarde de excelență. Suntem încântați de felul în care s-au realizat proiectările lucrărilor și vom face tot posibilul ca acestea să nu influențeze procesul de învățământ”, ne-a precizat prof. Adina Margine, director CNSM.

Și cum orice schimbare, fie ea în bine, crează disconfort temporar, marea întrebare e unde vor încăpea școlarii daca investiția nu e finalizată până la începerea cursurilor? În oraș au apărut bârfe cum că, la CNSM, în anul școlar 2018- 2019,  anumiți elevi,  ba cei de-a IX-a, ba cei de-a XII-a,  vor învăța după-amiaza, în condițiile în care toate cursurile au loc, în prezent, dimineața. Fals. Lămuriri ne oferă tot directorul colegiului:

„Cunoaștem îngrijorarea părinților în legătură cu programul cursurilor, însă ne bazăm pe sprijinul Primăriei, care va organiza Caietele de sarcini cu atenție și grijă, în interesul elevilor. În ceea ce ne privește pe noi, conducerea CNSM și membrii CA, vom propune executanților de lucrări să-și desfășoare activitatea în mai multe schimburi pe timpul vacanței de vară. 

În cazul în care investiția nu va fi finalizată până la 1 septembrie, vom face un program special aprobat de Inspectoratul Școlar Județean, astfel încât toate clasele să învețe maxim o lună după- amiaza, PRIN ROTATIE. Acest sacrificiu este unul minim raportat la felul în care va arăta CNSM după reabilitare și modernizare”, a conchis directorul Adina Margine.

Mai concret, după implementarea proiectului, toate clădirile CNSM Târgu Neamț (cele situate vis-a-vis de primărie) vor beneficia de instalație electrică nouă, schimbarea canalizării, tâmplărie și pardoseli noi. Și nu doar atât. Laboratoarele vor fi dotate cu echipamente moderne, vor fi achiziționate computere și video-proiectoare, mobilierul școlar va fi schimbat peste tot, iar unitatea va avea și un nou sistem de supraveghere. Elevii de aici sunt, într-adevăr, norocoși: nu le va lipsi absolut nimic pentru a face performanță.

Andreea Trăsnea

ziar piatra neamtLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *