Consilierii la raport: 1) Gheorghe Trofin

5

rap

ziartarguneamt.ro va publica raportul de activitate pe anul 2014 al fiecărui consilier în parte, dacă aleșii de sub Cetate își fac timp să scrie. Primul este cel întocmit de Gheorghe Trofin:

  1. Am participat la toate ședințele Consiliului Local, ordinare, extraordinare sau de îndată, ocazie cu care am analizat și dezbătut proiectele de hotărâri supuse la ordinea de zi de către președintele de ședință .

La majoritatea ședințelor am luat cuvântul vizavi de proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere și aprobare, susținând cu argumente concrete hotărârile luate în comisia de urbanism din care fac parte. Acest lucru l-ați putut constata prin vizionarea la televizor a ședințelor de consiliu local, precum și în comunicatele de presă pe care le-am făcut în cursul anului 2014.

  1. În conformitate cu art. 50 din Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali, am informat cetățenii orașului nostru în legătură cu hotărârile luate în ședințele Consiliului Local și am prezentat periodic în Consiliu Local  informări cu privire la solicitările cetățenilor din orașul nostru, precum:

-reducerea traficului greu  de pe strada Mărășești, Ștefan cel Mare, Mihai Eminescu, prin construirea de rute ocolitoare- s-au început deja lucrările la ruta ocolitoare de pe str. Castanilor, urmează și pe celelalte zone o dată cu accesarea de fonduri europene prin programul național de dezvoltare urbană 2014- 2020.

-reducerea prețului la apă potabilă și canalizare menajeră, prin mai multe interpelări adresate conducerii ApaServ – dar deocamdată am obținut unele promisiuni că măcar pe viitor prețul acestora nu va mai crește.

-crearea condițiilor necesare pentru potențiali investitori în zonele la ieșirile din oraș, respectiv spre Fălticeni, Piatra Neamț și Timișești.

Obiectivul de bază al actualului primar și consiliu local este acela de dezvoltare a orașului spre ieșirile din oraș, pentru descongestionarea centrului orașului de acest trafic infernal, precum și eliminarea traficului greu din oraș.

-canalizarea pârâului din satul Blebea, care de fiecare dată când sunt ploi torențiale, inundă o parte din satul Blebea- această lucrare urmează a se efectua cu Direcția Silvică Neamț deoarece o mare parte din lucrările de protecție trebuiesc executate  în pădurea proprietate a Direcției Silvice Neamț.

-realizarea rețelei de canalizare menajeră în satul Humulești cu racordarea acesteia la canalizarea existentă de pe strada Nemțișor.

-realizarea rețelei de canalizare menajeră pe străzile: Daciei spre Blebea, Ștefan cel Mare, Gheorghe Lazăr, Gheoghe Asachi, Cetății- toate în cadrul proiectului major „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă  și apă uzată în județul Neamț”, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune.

-realizarea de trotuare, acolo unde acestea nu există, după realizarea rețelei de canalizare menajeră- Ștefan cel Mare- fostul SMA și Mihail Sadoveanu zona Peco Petrom- Satul Nou.

-realizarea rețelei de gaz metan acolo unde sunt solicitări a cel puțin 50% dintre locuitorii unei zone, altfel nu este rentabil a se finanța cu fonduri de la bugetul local.

  1. Am desfășurat o activitate susținută pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare de la Casa Culturii din orașul nostru, astfel că în cursul anului 2014 acest locaș de cultură a putut fi redat în funcțiune și să se poată desfășura activități culturale în condiții de confort și siguranță sporite.
  2. Am asistat pe lângă ordonatorul principal de credite al Primăriei orașului Târgu Neamț- d-l primar Vasilică Harpa- pentru:

– executarea lucrărilor de reparații, consolidări și modernizări  ale spațiilor pentru învățământ, de la grădinițe, școli și licee din orașul nostru. Am avut o contribuție deosebită în aprobarea unui proiect de hotărâre privind cuantumul burselor speciale și de performanță pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură pe plan intern și internațional.

-finalizarea lucrărilor de schimbare a acoperișului de la pavilionul central și clădirea bucătărie- spălătorie a Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie Târgu Neamț.

-finalizarea lucrărilor de înființare-modernizare a serviciului Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Orășenesc Târgu Neamț.

-începerea lucrărilor de aducțiune cu apă potabilă și a lucrărilor de canalizare menajeră spre Stațiunea Băile Oglinzi, în scopul îndeplinirii obligațiilor asumate de către Consiliul Local al orașului Târgu Neamț prin Protocolul încheiat la data de 06.02.2012 cu SIF Transilvania, CJ Neamț și SC Stațiunea Oglinzi SA, pentru darea în circuitul balneo-climateric național și internațional a acestei Stațiuni.

  1. Am analizat și aprobat un Regulament privind stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România. Aceasta pentru o dezvoltare echilibrată a tuturor zonelor orașului nostru din punct de vedere religios (reparații la biserici, la casele de prăznuire, la cimitire- alei, iluminat, curățenie, garduri de protecție etc). Menționez că port respectul cuvenit tuturor cetățenilor orașului nostru care au alte opțiuni religioase decât cele creștin-ortodoxe.
  2. Am îndrumat și ajutat, după puterile mele, pe toți pensionarii care mi-au solicitat sprijinul, pentru rezolvarea problemelor specifice vârstei. Astfel întotdeauna am oferit un sfat, o vorbă bună, i-am îndrumat la sediile de la Primăria veche ale: Uniunii Generale a Pensionarilor din România – filiala Târgu Neamț, filiala locală a Sindicatului Liber a Pensionarilor din România, pentru:

-bilete de tratament

-cereri pentru veterani de război și refugiați

-cereri  pentru întocmirea dosarelor de pensie sau pentru revizuirea pensiilor.

  1. În ceea ce-i privește pe tineri, i-am îndrumat să învețe, să se poarte civilizat acasă și în societate,să paticipe la slujbele religioase săvârșite cu competență și dar duhovnicesc de toți preoții din orașul nostru, să folosească bazele sportive, să socializeze mai mult între ei și să participe mai mult la activitatea politică și economică din orașul nostru, pentru că vrem sau nu vrem roata vieții se învârte continuu, fără pauză de o cafea, iar în viitor ei vor conduce destinele omenirii.
  2. Am participat împreună cu primarul și viceprimarul orașului la majoritatea activităților culturale ș religioase, politice: ziua națională a României, ziua Vânătorilor de Munte, ziua Drapelului Național, sărbătorile de iarnă Crăciunul și Anul Nou, zilele Cetății Neamțului, zilele Orașului Târgu Neamț, slujbe și sfințiri la biserici, primirea unor delegați din străinătate: Republica Moldova, Ucraina, Franța.

În încheiere pot afirma că în activitatea mea de consilier local este loc de mai bine, de aceea mă angajez în fața dumneavostră să depun eforturi mai mari pentru ducerea la îndeplinire a tuturor angajamentelor luate față de dumneavostră în campaniile electorale și nu numai, vă voi sprijini mai mult pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care vă confruntați, bineînțeles în limita competențelor legale pe care le am în calitate de consilier local.

semnatura trofin

5 Comentarii
  1. 11 spune

    BRAVO DL INGINER!!

  2. uncetatean spune

    Binisor 🙂 Nu trebuie sa exista si o rubrica cu – am propus cutare dar din diverse motive nu s-a aprobat ? Intreb si eu ca fapt divers.

  3. brustureanu spune

    alo !!! se uumfla ozana de sudoarea ce a curs de pe fruntea d-lui trofin , asa munca fratilor nu gluma !!!sa vedem si pe ceilalti consilieri cu activitati si mai si, [ cine zicec ca nu se munceste la primarie ] !!!

  4. 11 spune

    Dl.consilier PPDD daca ar citi atent legea sa vada ce atributii are..va constanta ca a facut DESTULE IN AFARA ATRIBUTIILOR! OARE A LUAT ATITUDINE DE OPOZANT AL PSD VREODATA???ORICUM IL VAD CANDIDAT SIGUR LA LISTA DE CANDIDATI PSD LA CONSILIUL LOCAL IN 2016.CICA S-AR PRIMENENI IN ACEST FEL PSD-UL…!!

  5. Un cetățean nedumerit spune

    Stimaţi locuitori ai oraşului Tg. Neamţ, pentru maniera în care acest domn torturează limba română în acest proiect/raport (cel puţin autorul nu pare să distingă între termeni), din toate punctele de vedere, un ziarist debutant şi-ar pierde locul de muncă. În ceea ce mă priveşte, dacă aş prezenta un asemenea document superiorului meu ierarhic, din respect pentru restul angajaţilor, acesta ar fi nevoit să caute o oală mare cu borş şi să-l depună acolo cu toată ceremonia care o impune momentul, apoi să-mi scadă treapta profesională pentru 3 sau 6 luni, iar punctul culminant l-ar constitui o tăiere din salariu măcar pt. următoarele 3 luni. De ce doar unora li se impune un anumit standard de calitate? Pentru punctele 6,7 şi 8 din raport sunteţi plătit de la bugetul local? Dacă aud humuleştenii că autorul raportului afirmă că ei locuiesc în satul Humuleşti, vor face rost de adresa dumnealui şi vor forma o coadă mare pt. a primi o diferenţă la impozitul anual pe case şi terenuri. Conform PUG al Tg. Neamţ, Humuleştiul este cartier al oraşului, alături de Blebea, Pometea, Barieră şi Humuleştii Noi, pe care mulţi încă le consideră localităţi separate. Urări de bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate