Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
 • :
 • :

Construcții ilegale în Tăbăcari, pe terenul Primăriei

ACTUALIZARE: Construcţiile au fost demolate marţi, 31 iulie.

„După cum am promis, astăzi au fost demolate temeliile construite ilegal pe strada Tabacari. Legea este aceeași pentru toți și la fel vom proceda cu toate construcțiile ilegale de pe raza orașului.

Sper ca acesta să fie un semnal de alarmă pentru cetățeni, indiferent de etnie, care trebuie să înțeleagă că nu poți construi oricum si oriunde”, a transmis primarul Daniel Harpa.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Visuri la cheie cu final nefericit, dar corect, în trei cazuri din cartierul Tăbăcari.

Primăria orașului Târgu Neamț a început demersurile pentru demolarea a trei temelii pentru case construite ilegal în cartierul Tăbăcari, zonă populată  îndeosebi de cetățeni de etnie rromă.

Cel mai probabil, anumiți cetățeni au ocupat abuziv terenul aflat în domeniul privat al orașului, căci nu există nicio aprobare de concesionare a terenului.

Mai mult, unul dintre ei și-a făcut și gard în jurul fundației și a depozitat aproape materiale de construcție necesare pentru ridicarea casei.

Cele trei persoane nu au fost identificate încă de către autoritățile locale.

“Astăzi, împreună cu șeful de la Urbanism și șeful Poliției Locale m-am deplasat, pentru a treia oară, în zona Tăbăcari cu scopul de a identifica persoanele care au turnat fără niciun fel de autorizație trei temelii pentru case pe terenul Primăriei.

Am vorbit cu niște cetățeni din zonă, dar nu am aflat ce ne interesa. Continuăm demersurile conform legii. Dacă oamenii respectivi vor fi găsiți, tot conform  prevederilor legale, le vom da amendă.  

În orice caz, urmează demolarea acelor temelii, fără doar și poate”, ne-a declarat Vasile Apopei, viceprimarul orașului Târgu Neamț.

Demolarea celor trei fundații se va face pe cale administrativă, în baza Dispoziţiei primarului, având în vedere că s-au construit fără autorizaţie pe domeniul orașului.

Primăria orașului Târgu Neamț are în vedere desfiinţarea în viitor şi a altor construcţii edificate ilegal pe raza sa administrativ-teritorială. Totodată, atragem atenţia cetăţenilor că toți, fără excepții, trebuie să respectăm legea”, transmite primarul Daniel Harpa.

Așadar, cele trei locuințe nerevendicate până în prezent vor intra în legalitate înainte de a fi finalizate, dar… prin demolare!

Andreea T.
2 comentarii la “Construcții ilegale în Tăbăcari, pe terenul Primăriei

 1. Justin

  3 temelii vor fi demolate???? Glumiți???? Si celelalte case care s-au construit in ultimii 10-15 ani fără autorizație de construcție si fără a avea acte pe pământul respectiv ,de ce nu sunt demolate?? Cu ce persoane ati stat de vorba si nu ați aflat ce va interesa ??? Toti romanii din zona va pot spune ca tot cea s-a construit după revoluție s-a făcut in mod abuziv si fără a avea acte !!!!!

  Raspunde
 2. Vasilica

  Exakt! In curtea parintilor mei e construita locuinta unor romi de aproape 30 de Ani, ne-au terorizat si furat in acesti ani si nu a avut nimeni de zis nmk, si nu numai pe noi si pe vecini si pe drumetiii care trec catre blebea… e greu de spus ce se intima la noi in oraselul acesta mic, si nimeni nu face nimic.
  Trebuie o adevarata conferinta de presa la fata locului.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *