Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 iulie 2018
  • :
  • :

Deputatul Dan Andrușcă, îndemn la lectură

Într-o societate în care răsfoirea unei cărți a pierdut vizibil teren în fața tehnologiei, încă mai sunt oameni care speră că bunele obiceiuri nu mor atât de ușor.

Recent, la Târgu Neamț a avut loc o lansare de carte (“Januvia- Romanul ascezei”) semnată de Daniel Corbu. La acest eveniment au participat oameni de cultură, precum poetul Gheorghe Simon, Horia Alupului sau Lucian Strochi, dar și oficialități ce ne reprezintă la nivel central (deputatul Dan Andrușcă) și la nivel local (Geanina Fedeleș- administratorul orașului Târgu Neamț).

“Daniel Corbu a lucrat la o carte plină de așteptări și semnificații, ce ne îndeamnă să empatizăm cu momente biografice. Poetul nemţean dă curs talentului său literar și ne invită să medităm asupra condiției omului, asupra cunoașterii sinelui și asupra procesului de tranziție la care ne supune viața.

Îi doresc să aibă mereu abilitatea de a crea un univers mistic şi ezoteric, cu sensuri şi simboluri, pentru a ne permite să evadăm din tumultul cotidian şi de a ne refugia într-un imaginar captivant, în care să ne regăsim sinele, asemenea personajului din roman, în izolarea sa voluntară”, au fost impresiile pe care le-a mărturisit deputatul de Neamț, după citirea romanului scris de Daniel Corbu.

Iată, așadar, că mai există și politicieni care citesc și care promovează lectura. În final, Dan Andrușcă a lansat un îndemn pe care ar trebui să-l ia în calcul atât adulții, cât și tinerii:

“Vă îndemn să citiți Januvia-romanul ascezei, și nu numai, pentru a atinge o fărâmă a desăvârșirii.

Sunt din ce în ce mai puţini tineri interesați de carte, iar acest fapt este, într-adevăr, o durere. În calitatea de reprezentant al nemțenilor în Parlament, dar mai ales în calitate de om care speră că ne vom întoarce cu fața spre cultură, susțin propunerea de reluare a Colocviilor de poezie la Târgu Neamț. Sunt convins că iniţiatorii vor găsi deschidere și din partea conducerii administrative a orașului străjuit de Cetatea Neamțului.

Lectură plăcută tuturor și sper să ne revedem, în curând, într-o atmosferă la fel de distinsă ca și acum, cu prilejul unui colocviu de poezie”, a conchis Dan Andrușcă, deputat de Neamț.

ziar piatra neamtLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *