Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 iulie 2018
  • :
  • :

Donaţie din partea Patriarhiei Române: 20 de spitale vor primi câte un aparat de ultimă generaţie, de uz pediatric

Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” din Târgu Neamț este una din cele 20 de unități medicale care vor primi aparatură medicală de la Patriarhia Română, cu titlu de donație. Este vorba despre câte un dispozitiv medical Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei.

Un astfel de aparat costă 12.800 lei fără TVA. Este de ultimă generație și are o multitudine de avantaje, dintre care cele mai importante ar fi:  procedura total neinvazivă, aparatul nu necesită consumabile şi permite memorarea rezultatelor a 100 de pacienţi/aparat.

Așadar, actul de binefacere al Patriarhiei are o valoare totală de aproximativ 65.000 euro și va ajuta, cu siguranță, numeroși pacienți. Fondurile necesare achiziţionării acestor aparate au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea pr. arhim. Ciprian Grădinaru.

Evenimentul va avea loc miercuri, 9 august 2017, în sala Conventus a Palatului Patriarhiei, informează Sectorul Social-Filantropic– Administraţia Patriarhală.

Cele 20 de spitale beneficiare ale donaţiei, printre care și cel din Târgu Neamț, a fost selectate pe baza datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, aplicându-se ca şi criterii: număr de paturi din secţiile de neonatologie, dotările deja existente, acceptul conducerii unităţilor spitaliceşti în cauză, potrivit Patriarhiei Române.

Aparatele vor ajunge la următoarele instituţii medicale: Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Oneşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Judeţean Alba, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani.

Reprezentanţii unităţilor spitaliceşti vor participa şi la un instructaj de utilizare a aparatului realizat de un reprezentant al firmei producătoare.

Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a mai donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de 190.000 euro (aici fiind inclusă şi suma cheltuită pentru aparatura ce va fi donată miercuri, 9 august).

ziar piatra neamtUn comentariu la “Donaţie din partea Patriarhiei Române: 20 de spitale vor primi câte un aparat de ultimă generaţie, de uz pediatric

  1. Anonim

    Săraca Patriarhie nu are bani:numai di FCM(fondul central misionar) anual in functie de parohie se mai adauga debite pe fiecare parohie in functie de gradul parohiei etc. La câți poponari și câți netrebnici are in sistem,Patriarhia ar trebui sa doneze 100 ani de acum incolo! Și episcopii și mitropolitii la fel,tu ca preot muncesti și zidesti biserica,casa parohiala,casa sociala,te rogi de credinciosi și anunți mitropolia să vină să sfinteasca,dar în ziua sfintirii mai pui episcopului sau mitropolitului cel putin 1500€ in buzunar………Ne spala mintea,iar ziaristii publica minciunile lor………….îmi este silă,……..

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *