Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 iulie 2018
  • :
  • :

Elev din Petricani, premiul III la Concursul Național de Fizică și Chimie pentru elevii de gimnaziu din mediul rural „Impuls Perpetuum”

În perioada 6-11 august, a avut loc Concursul Național de Fizică și Chimie pentru elevii de gimnaziu din mediul rural „Impuls Perpetuum”, desfășurat la Slobozia- Ialomița. În cele 3 ore de concurs, participanţii din întreaga ţară au susţinut o probă teoretică (probleme de fizică şi chimie) şi o probă experimentală (lucrări de laborator).

Lotul județului Neamț s-a întors cu rezultate remarcabile, care reconfirmă valoarea școlii nemțene de fizică și chimie:

Elevului Iulian Tomovici din comuna Petricani, dorința de a acumula cât mai multe cunoştinţe  cu privire la fizică şi chimie i-a fost insuflată de profesorii Carmen Adiaconiţei (Fizică) şi Daniela Cristei (Chimie), de la Liceul Tehnologic din localitate. Orele de studiu n-au fost în zadar, elevul reușind să obţină premiul III la nivel naţional din partea Ministerului Educației și Premiul Special la Fizică. Pentru dânsul, a fost ultima participare la această competiţie dedicată elevilor de gimnaziu din mediul rural. În septembrie, Iulian începe ciclul liceal, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ.

Felicitări tuturor elevilor pentru performanțele obţinute! Mult succes la viitoarele competiții!

ziar piatra neamtLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *