Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 21 ianuarie 2019
  • :
  • :

Elevă de la „Ştefan”, pe podium la Olimpiada Naţională de Istorie

În an Centenar, o elevă a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”Târgu Neamţ a urcat pe podium la Olimpiada Naţională de Istorie.

Este vorba despre Maria- Miruna Vasîlca, elevă în clasa a X-a, coordonată de prof. Adina Cucoş-Grigore.

Din cei 38 de elevi de clasa a X-a din întreaga ţară, care au reuşit să ajungă în etapa naţională a olimpiadei, Miruna s-a întors acasă, în Neamţ, cu premiul al II-lea.

„Miruna, cu modestia sa caracteristică, nu a menționat că a primit și un Premiu al Editurii Corint pentru cea mai documentată lucrare.
A primit nota 9,30 și Premiul al II-lea,  în condițiile în care puține lucrări au trecut anul acesta la Olimpiada Națională de nota 9.
Este din comuna Grumăzești și este elevă în clasa a X-a UA la CNSM Târgu Neamț. Anul trecut a obținut locul al III-lea la Olimpiada Județeană de Istorie. Are talent literar şi a obținut multe alte premii la diverse concursuri”, ne-a precizat prof. Adina Cucoș- Grigore.

Olimpiada Naţională de Istorie a avut loc în perioada 2- 6 aprilie, la Alba-Iulia.

Elevii participanţi au dovedit şi de data aceasta pregătirea de excepţie şi pasiunea lor pentru istorie. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ, lotul olimpic de istorie a reprezentat cu onoare judeţul Neamţ, fiind plasat al IX-lea în ierarhia naţională. De la etapa naţională, lotul olimpic nemţean s-a întors acasă cu premiul al II-lea la clasa a X-a, mențiune la clasa a IX-a și un premiu special MEN, la clasa a XI-a:

NR. CRT. NUME ŞI PRENUME CLASA PREMIUL OBȚINUT UNITATEA ŞCOLARĂ PROFESOR ÎNDRUMĂTOR
1 LUCA IOAN-OCTAVIAN a IX-a Mențiune COLEGIUL NATIONAL „PETRU RARES” PIATRA-NEAMŢ PROF. IRIMIA DAN
2 VASÎLCA MARIA-MIRUNA a X-a Premiul al II-lea COLEGIUL NAȚIONAL ,,ȘTEFAN CEL MARE” TG. NEAMȚ PROF.DR.CUCOŞ-GRIGORE ADINA
3 MIRON IONELA SIMONA a XI-a Premiul special MEN COLEGIUL NAŢIONAL „ROMAN-VODĂ”, ROMAN PROF. CIOCOIU IONUȚ

„Transmitem recunoștința noastră elevilor olimpici și profesorilor îndrumători, le adresăm felicitări și le mulțumim pentru efortul lor!

 În an centenar, au scris o filă de istorie la a 41-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie de la Alba-Iulia”, precizează reprezentanţii ISJ Neamţ.

Pe lângă concursul propriu-zis, elevii şi profesorii însoţitori au avut ocazia să descopere, prin vizite la obiectivele turistice, istoria Capitalei Marii Uniri.

Andreea Trăsnea
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *