Fierbe politica târgnemțeană, iar orașul e plin de bârfe

7

Fierbe politica târgnemțeană aidoma cazanelor de țuică, pe care s-a așezat praful, că a venit vremea rece și n-a mai apucat omul să facă rachiu din borhot. Ședințe cu înțepături, întâlniri prin crâșme și comploturi de suprafață, pupici pe față și bârfe pe la spate.

Listele din 2012 s-au îngălbenit și nu mai coincid cu actuala realitate politică. Vechile alianțe s-au rupt… o dată cu ele și legăturile de rudenie dintre membrii PSD ȘI PNL Târgu Neamț. Au dispărut partide, iar pe planșa politicii au reapărut  vechi personaje, mai mult sau mai puțin îndrăgite.

Cu mâna pe tricolor și tricolorul la piept, politicienii târgnemțeni se jură că-s patrioți și ne vor tot binele, când, de fapt, ar renunța oricând la principiile pe care încă le mai au, pentru a pune mâna pe o funcție mai înaltă.IMG_93794

Un contra –exemplu spuselor mele pare a fi domnul Decebal Arnăutu, fost primar de Târgu Neamț timp de 12 ani. Nu l-am cunoscut deloc pe vremea când trona peste orașul de sub Cetate, dar de bine nu am auzit lumea vorbind. După ce a pierdut alegerile, bineînțeles. Până atunci, probabil era preaslăvit de toți cățeii care orbitau în jurul lui pentru un ciolan mai mare. Revenind la actualitate, ex-ul edil a început să scoată iar capul în lume… Ba o slujbă cu preafericiții, ba o semnătură prin Obor, ba o privire patriotică de Ziua României, de undeva de mai în spate, printre foști și actuali consilieri locali ai minunatului Târg. Umblă vorba c-ar vrea un scaun de consilier județean, deși gura târgului (care adevăr grăia pe timpul domniei sale) se jură că Arnăutu visează să fie vice, dacă prinde Humulescu trenul spre biroul din dreapta. N-aș prea crede bârfa asta… după ce-ai fost primar, nu te mulțumești să devii subaltern, nu?!

Nici în tabăra ailaltă situația nu e roz bon-bon. Investițiile făcute în ultimii ani sunt vizibile, poate prea vizibile dacă ne orientăm atenția spre comentariile de pe pagina de facebook a domnului primar Harpa. I-a trebuit să asfalteze străzi, în loc să lase orașul numai cu două, trei artere cimentate. Acum, târgnemțenii care n-au asfalt la poartă se simt discriminați și critică actuala administrație că la ei nu au ajuns anul ăsta. Nesimțire mare din partea ăstora care-au atras în doi ani mai multe fonduri guvernamentale și europene decât a văzut ochiul târgului timp de 12 ani.

Nici n-ai cu cine, dom’le. Unul e prea tânăr, altul trădător. Unul joacă la două capete, altul e sugativă de bani publici. Mulți sunt incompatibili, mulți ar vrea să se bage și nu prea.

Deblocarea situației începe cu blocaje, deci situația actuală e un semn bun. Fierbe politica târgnemțeană aidoma cazanelor de țuică, că nu mai e mult până la bătaia din 2016. Va rămâne Daniel Harpa în funcție? Va fi detronat de actualul vice Traian Humulescu sau e doar un joc, că de fapt cel din urmă vrea să ajungă cel dintâi la Direcția Silvică, prima lui dragoste? Rămâne de văzut. Bine că toți sunt blindați cu intenții bune, în folosul cetățeanului de rând.

Alte bârfe mai rafinate spun că de fapt ar fi vorba despre o înțelegere între PSD și PNL la nivel de județ… PSD-ul să stea cuminte la Roman și să nu îl deranjeze pe Leoreanu, iar PNL-ul să doarmă la Târgu Neamț și să nu îl deranjeze pe Harpa.

Nu e bine să ne luăm după bârfe, dar… să nu uităm că orașul Târgu Neamț este unul atipic din punct de vedere electoral și oricând se pot întâmpla minuni care să dea peste cap planurile politicienilor.

Toți cei care s-au perindat pe la conducerea orașului par să repete aceeași greșeală la infinit. Se înconjoară de oameni de slabă calitate (nu toți, dar mulți), care îi laudă și le cântă în strună, dar atunci când au nevoie de o echipă puternică pentru a câștiga încrederea oamenilor (sau un scrutin electoral)… realizează că au în stânga și-n dreapta incompetenți care nu știu nici măcar să se lege la șireturi.

Ia să vă uitați… să vedeți câți politicieni târgnemțeni au renunțat deja la încălțămintea cu șireturi.

Andreea Trăsnea

7 Comentarii
 1. costina barbulet spune

  doamne fereste sa intre iar Arnautu primar.nu a facut altceva decat sa-si umple buzunarele.tatal meu s-a imbolnavit de inima si a murit din cauza acestui corupt.domnul Harpa a inflorit orasul.poate a mai pus si el ceva in buzunar,dar orasul nostru s-a schimbat.nu conteaza cine va veni,dar important e sa faca ceva pt.tg.neamt.

 2. cr spune

  Mie nu -mi place si mi-a placut de nici un primar din 90 pana in prezent.Toti au avu doar grija sa vanda teren prin piata,golaneli pentru amicii de tot felul.imbogatorea camarilei si imediat dupa alegeri pactizau cu interesele primarului pe are l-au inlocuit in functie.La fel a facut si Arnautu plimbandu-se pe la 5 partide incepand cu 96 ,Harpa a contactat iar la robinetul de bani oamenii lui Arnautu..si la fel va fi in continuare.TARGU NEAMT SI TOATA TARA MERGE CU VITEZA INAPOI ,INDIFERENT DE CAT ASFALT SE TOARNA SAU CATE GHIVECE DE LEMN PENTRU FLORI FACE DRON.TOTI O APA SI UN PAMANT.DACA LEGEA ELECTORALA PENTRU LOCALE NU SE VA SCHIMBA NU AM CE VOTA.TOTI SUNT ACELASI PARTID.

 3. Kalf spune

  Buna seara oameni buni mine vine sfintul Nicolaie sper sa aduca si o schimbare in bine si sa pice CORUPTIA in frunte cu Domnul Ionel Ionelule une te duci baiatule PSD Domnul Arseni .Sa se schimbe rasismul intre partide si 70% de romanii traiesc in conditii din anii1960 PRIMITIV. Va multumesc cu stima si respect Vera

 4. Kalf spune

  Daca asa o sa tina si nu vine in judetul Neamt DNA sa controleze totii primarii ca nu se vede INFRASTRUCTURA, TEHNOLOGIA, si respectul cu cinste pentru ca au jurat cu mina pe inima pentru POPOR sa fie blestematii astazii vinerea cum au ei curajul la un judet intreg si mai departe numai MINCIUNA,CORUPTIE fara credinta NU SE MAI POATE ASA. SPER SA FIE O METAMORFOZA IN ACESTI ANII NUMAI HOTII SI FARA CREDINTA AU MINTIT UN INTREG POPOR FARA RUSINE.

  1. Verona spune

   Asa este Doamna buna toata tara plina de CORUPTIE .numai fura si peste noapte miliardari si tara asta o distrug controlul DNA si domnului Ionel al PSD un om necultivat fara studii nu este la nimen mila de poporul nostru fasat de la strabuni sa fii calcat in picioare………?

 5. brustureanu spune

  sa-mi fie iertat , nu doresc sa intru in polemici , daca arnautu a fost rau, harpa la fel, optiunea cu humulescu era cea mai buna , venea din PNL , sigur nu a fost un traseist , om gospodar , dar PNL cel de sus au cooptat PDL si uite asa a ajuns unPNL cu doi presedinti – alina gorghiu si vasile blaga ,un partid fara viziune fara un plan de redresare a Romaniei , un patid care prin vocea aline gorghiu a facut sa piarda din simpatii. daca alina gorghiu este inlaturata cu blaga ce la conducerea PNL actual , cred ca vor prinde ceva voturi !!!

 6. bobi spune

  si la mine a venit sa platesc inpozitul si i.am aratat sula

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate