Străini în noapte, la Târgu Neamț: Florin Piersic și Medeea Marinescu

0


Marți, 9 decembrie, târgnemțenii au avut ocazia să-i vadă pe îndrăgiții actori Florin Piersic și Medeea Marinescu în comedia romantică Străini în noapte, de Eris Assous, în regia lui Radu Beligan.

Florin Piersic a jucat un rol parcă anume croit pentru el, cel al eternului seducător. Personajul Pierre, un director adjunct de vânzări, rămâne singur la Paris, după ce soția și fiul său pleacă în vacanță. O întâlnește într-un bar pe Julietta (interpretată de Medeea Marinescu), care îl însoțește la el acasă. Tânăra atrăgătoare își ascunde adevărata identitate, spunându-i că este prostituată și vrea bani, apoi că este reporter și se documentează pentru un viitor articol. La sfârșit, îi mărturisește lui Pierre un secret care le va schimba viața.

„Publicul din Târgu Neamț este așa cum ne așteptam să fie și așa cum e de cele mai multe ori publicul care vine la Străini în noapte: un public cald, un public care ne așteaptă, un public care vrea să râdă și să plângă cu noi. Celor care vă citesc, le-aș spune că le doresc sărbători fericite, să fie sănătoși și să nu își piardă speranța”, a transmis Medeea Marinescu.

Presărată cu răsturnări de situație, minciună, seducție și o lecție despre cum timpul și împrejurimile schimbă oamenii, piesa Străini în noapte a fost urmărită cu sufletul la gură. În sala arhiplină, norocoșii care și-au procurat bilete din timp au trăit evenimentele de pe scenă o dată cu actorii. După această piesă de teatru interpretată extraordinar de maestrul Florin Piersic și de Medeea Marinescu, fiecare spectator a rămas, cu siguranță, cu un subiect dulce- amărui de medidație, despre trecerea timpului și fragilitatea relațiilor interumane.

„Ce poate fi mai frumos decât un asemenea spectacol?!…Mă bucur că târgnemțenii au venit în număr atât de mare, îmi pare rău că nu avem mult mai multe locuri.Într-adevăr, cetățenii orașului Târgu Neamț merită mult  mai mult. Suntem un oraș turistic, un oraș plin de cultură și cu locuitori pe măsură, care își doresc acte culturale de calitate. Voi face tot posibilul să le ofer cât mai multe seri adevărate, ca în această seară”, ne-a spus primarul Daniel Harpa la ieșirea din sala de spectacol.

Inegalabilul Florin Piersic a promis că va reveni în aprilie la Târgu Neamț pentru încă o reprezentație, dar și pentru a ne vizita obiectivele turistice.

„Pentru că am fost atât de bine primiți, se pare că în aprilie vom reveni la Târgu Neamț. Atunci îi așteptăm pe cei care nu au văzut spectacolul, dar și pe cei care ne-au văzut. Sunt spectator care îl văd și a doua, și a treia oară. Iar asta ne bucură și mai mult”, a conchis Medeea Marinescu.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate