Search
vineri 15 decembrie 2017
  • :
  • :

Holocaustul, lecţie din trecut pentru prezent

Azi, 9 octombrie, la Sinagoga Meseriașilor din Târgu Neamț a avut loc o activitate organizată cu prilejul Zilei Naționale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Printre participanţi s-au numărat elevi de la Liceul “Vasile Conta” coordonați de prof.Emanuel Balan,  gazda evenimentului- Marcel Grinberg, vicepreședinte al Comunității Evreieşti din Piatra Neamt, prof. Traian Anton-directorul Școlii din comuna Răucesti, prof. Ioan Arsintescu de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamt, prof. Mihaela Pavăl și prof. Simona Bălan de la Liceul „Vasile Conta” ş.a.

S-a discutat despre importanţa acestei zile, despre ororile suferite de evreii din Europa şi din România, şi despre importanţa toleranţei între oameni.

Atât Marcel Grinberg, cât și Emanuel Bălan au vorbit și despre istoricul comunității din Târgu Neamt, despre suferinţele acestora în timpul războiului si despre memoria locurilor de azi ale evreilor din Târgu Neamț.

Holocaustul a însemnat uciderea a milioane de evrei, fără un motiv anume. Cauza tragicului eveniment este încă o nedumerire.Neimplicarea oamenilor, spălarea pe creier, nebunia, frica sunt doar câteva aspecte care au dus condus la moartea atâtor oameni nevinovați, printer care și 1,5 milioane de copii. 1,5 milioane… de copii morți! Holocaustul s-a întâmplat. Datoria noastră, a tuturor este să știm ce s-a întâmplat, pentru a nu repeta istoria!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *