Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 21 ianuarie 2019
  • :
  • :

ÎPS Teofan va resfinți Biserica din Humuleștii Noi

Duminică, 20 mai, se resfințește Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Humuleștii Noi, orașul Târgu Neamț.

Slujba va fi oficiată de către ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Sărbătoarea parohiei debutează sâmbătă, 19 mai, la ora 18.00, cu Slujba Privegherii. Duminică, 20 mai, la ora 7.00 va fi oficiată Slujba Aghesmei mici, urmată la ora 8.00 de Slujba Sfințirii Bisericii și Sfânta Liturghie arhierească.

Pe parcursul zilei, credincioșii prezenți vor avea binecuvântarea de a se închina în Sfântul Altar.

„Pentru că există unele voci care se întreabă de ce este necesară resfințirea bisericii, facem următoarele precizări: se face resfințirea bisericii atunci când se fac reparații/îmbunătățiri la Sf. Masă din Sfântul Altar.

Pe lângă aceste reparații s-au înlocuit acoperișul, tâmplăria, s-a restaurat pictura, s-au zugrăvit pereții exteriori și s-a rașchetat parchetul. S-a construit un nou pridvor.

Practic, doar zidurile nu au fost modificate, în rest totul s-a reînnoit.  Așa cum facem resfințirea casei, când facem renovări majore, așa se face și în cazul Bisericii, mai ales că ea este un locaș sfânt.

Sfânta Biserică este locul unde ne întâlnim cu Dumnezeu și ea trebuie să rămână un loc sfințit. Enoriașii parohiei noastre au făcut o investiție pentru veșnicie, înaintașii lor reușind în timpul comuniștilor, când se dărâmau biserici, să construiască o biserica închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Urmașii lor s-au dovedit a fi pe măsură, înfrumusețând-o.

Vă așteptăm cu drag să vedeți cât de frumos arată Mireasa lui Hristos – Sfânta Biserică, pregătită de resfintire!”, precizează pr. paroh Vasile Porumbescu pe o reţea de socializare.

 

 
Un comentariu la “ÎPS Teofan va resfinți Biserica din Humuleștii Noi

  1. Pr. Vasile Porumbescu

    Mulțumim mult, pentru articol! Va așteptăm cu drag la resfintirea bisericii, pentru a împărtăși mai multe impresii și pentru a fi părtași la sărbătoarea parohiei noastre!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *