Istoria și religia, în dialog la Seminarul de la Mănăstirea Neamț

0

În a doua zi a Școlii de Vară desfășurată în Ținutul Neamțului, cei peste 50 profesori de istorie, cercetători și doctoranzi participanti au fost găzduiți de Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

Activitățile au continuat aici cu  discuții pe marginea unor subiecte precum „Politica statului român privind românii din afara granițelor, în perioada interbelică și în al Doilea Război Mondial”. Aflându-se într-o instituție de mare tradiție duhovnicească, istorică și culturală, participanții la Școala de Vară a Profesorilor de Istorie din România au avut ocazia să asculte învățăturile pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț. Și, cum principala sarcină a Bisericii rămâne edificarea culturii creștine, părintele Mihoc  a oferit grupului detalii importante despre Biserica „Sf. Ioan Iacob” situată în curtea Seminarului, singurul lăcaș de rugăciune din județul Neamț împodobit cu pictură exterioară.

Pe cât de variate sunt lucrurile si ființele create, pe atât de variate sunt rațiunile din ele. Cert este că, vrând- nevrând, religia și istoria au numeroase puncte de întâlnire pe traseul parcurs de omenire.

Activitatea face parte din proiectul „ISTORIE ŞI SPIRITUALITATE NEMŢEANĂ”, finanțat de Consiliul Judeţean Neamţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate