Județul Neamț, pe locul 1 la oameni plecați la muncă în afara granițelor și un șomaj real de 41,51%

1

Județul Neamț este pe primul loc în România la persoane plecate în străinătate pe o perioadă mai lungă de timp. Județul Neamț ocupă primul loc cu 15,4 procente din populație, urmat de județul Bacău cu 12,6%.

Din populația oficială de 470.000 muncesc doar 73.852, adica 15.75% dintre nemțeni, iar dintre aceștia 4,8% sunt bugetari, deci  în Neamț  plătesc taxe la stat din munca lor 11% .

nemteni-plecati-la-muncaDacă am face un gard în jurul județului și cei 11% ar trebui să îi întrețină singuri pe ceilalți 89%, în 3 luni de zile ar muri de foame 80% din populația județului Neamț.

Dacă e sa raportăm salariații doar la persoanele adulte care sunt bune de muncă, cifrele arată la fel de groaznic:
Dintre adulții între 20-59 ani care sunt 244.849,  adica 52,01% din totalul populației:
– 30,15% – 73.852 – lucrează și au un salariu,
– 28,31% – 69.337 – sunt plecați în străinătate pe perioadă lungă,
– 41,51% – 101.669 – sunt fără salariu.

Deci, fără tot felul de tertipuri și calcule funcionărești rata reală a șomajului în Neamț, referindu-ne nu doar la cei care iau ajutor de șomaj ci la cei care nu au un loc de muncă, este de 41,51%.

Culmea tupeului și nesimțirii este că la Neamț cei 11% care plătesc ca proștii taxe și impoxite sunt ceila care vin toate organele de control posibile și imposibile, sunt hăituiți și li se blochează conturile sau vin cascade de somații peste ei, sunt ținta tuturor, sunt purtați pe la cozi și ghișee zile întregi pentru o amărâtă de hârtie și sunt efectiv călăriți de toată lumea.
După revoluție lucra peste 50% din populația județului. La zece ani după revoluție mai munceau doar 25%. La 20 de ani după căderea comunismului deja ajunseserăm la 14 procente. Iată-ne la 11% în economia reală, plus 4% bugetari.

Puneți mâna, domnilor politicieni, primari, aleși locali sau cum vreți să vi se spună, și creați facilități pentru cei care au angajați ca să angajeze și mai mulți. Puneți mâna și încuiați în instituții organele de control care fac exces de zel. Nu vă cere nimeni să faceți locuri de muncă pentru că nu aveți voi cum. Primul lucru pe care îl cer toți cei care creează locuri de muncă este să nu-i mai încurcați și să-i lăsați să muncească ca să își plătească salariații și, desigur, să vă plătească și salariile voastre.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. AR spune

    Acum judetul Neamt produce intr-un an cat producea inainte de 89 in cateva saptamani! ANALIZA ACEASTA ESTE COMPLICATA DAR..TRAGEDIA ESTE SI VA FI MARE.PROBABILITATEA DE A STA SI MAI RAU IN URMATORII 10-15 ANI ESTE DEPESTE 90%.Din calculele mele in dinamica economica si comparat cu varsta celor care sunt apti de munca,prin comparatie …TRAGEDIA VA FI MAI MARE DECAT ACUM!CONCLUZIA ESTE…SA VINA RUSII SI SA PLECE AMERICANII.AICI S E VA AJUNGE PRIN PROPAGANDA DACA NU SCADE SARACIA!DECI…..ATENTIE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate