Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 septembrie 2018
  • :
  • :

Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamţ, ca la 20 de ani

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființare, hainele de sărbătoare îmbrăcate de Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamț au strălucit mai mult ca oricând.

Bucurie, ospitalitate, prietenie

Vineri, 10 noiembrie, manifestările au debutat la Casa Culturii, cu deschiderea oficială a Zilelor celei mai tinere instituții de învățământ de la poalele Cetății. Într-o atmosferă plină de eleganță și rafinament au fost primiți cei care au răspuns pozitiv invitației de a participa la acest eveniment.

Au fost alături de echipa managerială și de cadrele didactice numeroși colaboratori, parteneri și prieteni ai Liceului „Conta”. Îi amintim aici pe deputatul Dan Andrușcă, inspectorul școlar general Viorel Stan, Octavian Bărbuleț-consilier personal al președintelui Consiliului Județean Neamț, Rocsana Josanu- director al Direcției pentru Cultură Neamț și mulți alții. Rând pe rând, aceștia au adresat calde urări elevilor și profesorilor care CONTeAză.

Referindu-se la începuturile unității școlare, prof. Ingrid Karina Cojocariu- directorul Liceului „Vasile Conta” a predat microfonul echipelor manageriale din trecut, care au împărtășit din amintirile și visele de altădată, unele dintre ele devenite acum realitate.

Deschiderea oficială a Zilelor Liceului a fost presărată cu momente emoționante și inspiraționale. O clipă inedită a fost momentul în care, rând pe rând, cadrele didactice de acum, dar și cele pensionate au urcat pe scenă pentru a cânta împreună o melodie special șlefuită pentru acest prilej:

Fără a exagera, putem afirma ca manifestarea organizată cu scopul de a marca cei 20 de ani de educație care CONTeAză a depășit așteptările și a ridicat standardul acestor evenimente. N-a fost totul perfect, însă a fost minunat. S-a simțit liantul care leagă generațiile de elevi și cadre didactice. S-a simțit tinerețea și dorința de a excela. S-a simțit implicare și dăruință. Și poate vom reuși să vă transmitem și dumneavoastră atmosfera ce plutea în sala plină a Casei Culturii, prin intermediul următorului material video:

Mai jos, un scurt program artistic, avându-i ca protagonişti pe profesorii de la Conta:

Programul a inclus și momente artistice susținute de cei mai talentați dintre elevii liceului, dar și un spectacol al soliștilor Operei Naționale din Iași. Cu ocazia celor 20 de ani, a fost lansată Monografia Liceului „Vasile Conta”.

Un altă idee bine gândită și implementată a fost oferirea unei zile de sărbătoare elevilor. Dacă, de obicei, aceștia se simt mai degrabă chinuiți  în astfel de situații (ori stau 3-4 ore îngrămădiți la deschiderea oficială, ori n-au cum să urce toți pe scenă din cauza unor motive obiective) iată că de data aceasta, elevii de la „Conta” au petrecut CA LA 20 DE ANI. Lor le-a fost dedicată ziua de sâmbătă, 11 noiembrie, când curtea unității școlare s-a transformat într-un imens spațiu de petrecere cu muzică de calitate, momente surpriză și invitați speciali.

Deși suntem în plin noiembrie, soarele le-a zâmbit organizatorilor.

Încă de la ora 9.00 dimineața, muzica a răsunat în incinta liceului, ademenind atât elevii, cât și cadrele didactice, prietenii ori familiile lor. Pe o scenă special amenajată au urcat pentru a oferi momente artistice speciale de la preșcolari până la profesori, de la actori ai Teatrului de Comedie din București până la DJ Emil Lassaria & Caitlyn sau Dubmask și DJ Pako. Întregul colectiv al Liceului „Vasile Conta” s-a distrat așa cum se cuvine atunci când sărbătorești vârsta de 20 de ani și au creionat amintiri frumoase, împreună.

De asemenea, în incinta liceului s-a desfășurat şi concursul județean „Neamțul – ținut al diversității culturale”, dedicat elevilor din liceele nemțene şi finanţat de CJ Neamţ. A fost o oportunitate perfectă de promovare a județului Neamț prin activități de antreprenoriat, sociale, culturale și artistice în cadrul celor 6 secțiuni (inventică/tehnică, limbi moderne, arte vizuale, antreprenoriat, scurt metraj și tradiții nemțene).

La doar 20 de ani, Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamţ pare să dea clasă multor alte unităţi şcolare de prestigiu, cu o vechime calculată în secole de activitate. Aici, spiritul tinereţii se îmbină perfect cu perseverenţa şi munca în echipă, iar clipele de distracţie şi sărbătoare nu fac altceva decât să stimuleze elevii şi cadrele didactice, să devină din ce în ce mai buni, să exceleze în plan educaţional şi să facă cinste liceului pe care îl reprezintă.

La mulți ani, Liceul „Vasile Conta”!

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *