Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț a lansat proiectul LET’S Improve our creative teaching

0

Recent, Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț a lansat proiectul LETS Improve our creative teaching din cadrul programului Erasmus+ 2014-2020, proiect care vine în sprijinul nevoilor de formare profesională și personală, de schimb cultural, internaţionalizare, de deschidere către practicile educaţionale moderne  ale profesorilor.rsz_conta

Cu o valoare de 35840 euro, proiectul are ca obiectiv principal creșterea impactului didactic la clasă, îmbunătățirea calității și a inovației în demersul educațional prin implementarea de practici inovatoare bazate pe TIC.

Beneficiarii direcți sunt 16 cadre didactice din diverse arii curriculare. În perioada iunie- august 2017, aceștia vor participa la diverse mobilități în străinătate: mobilități de formare pentru competențe TIC în Malta și Italia, competențe lingvistice în Malta și Cehia, antreprenoriat și managementul proiectelor în Italia și managementul proiectelor în Italia.

Grupul-ţintă va fi ales  conform unui Apel de selecţie de către o comisie  ce va analiza dosarul de candidatură al fiecărui profesor şi va evalua competențele de limbă engleză necesare acceptării în grupul selectat. Totodată va avea loc și pregătirea  beneficiarilor în domeniul informatic, cultural-lingvistică, pedagogic şi pregătirea pentru situaţii de risc.  În urma cursurilor, beneficiarii direcţi întocmesc rapoarte individuale  despre activităţile derulate în cele trei țări de formare- Malta, Italia și Cehia şi vor primi certificatul Europass Mobility care să ateste competențele dobândite.

Activitățile de lucru au ca scop realizarea unor produse finale. În urma mobilității vor fi create un curs opțional de Antreprenorial și leadership, website-ul școlii, 4 lecții interactive de e-learning, un set de lecții bazele antreprenorialului.

Echipa de proiect este formată din profesorii Cojocariu Karina-Ingrid, Ilica Lăcrămioara, Sandu Emanuel, Bălan Emanuel și responsabilul financiar, Hantăr Mihaela.

Proiectul LETS Improve our creative teaching se derulează pe o durată de 2 ani (2016-2018).

 

Mult succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate