Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 iulie 2018
  • :
  • :

Locuri de joacă închise până la reabilitare, în comuna Țibucani- Neamț

Cu spațiile de joacă pentru copii… nu e de joacă!

Miercuri, 4 octombrie, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au demarat acțiuni de control în comuna Țibucani, județul Neamț. La final doar un singur loc de joacă pentru copii a mai fost lăsat să funcționeze.

Celelalte trei existente în localitate au fost închise, fiind un real pericol pentru siguranța celor mici. Este vorba despre cele din zona Sălii de Festivități din satul Țibucanii de Jos, de pe strada Schitului Tibucanii de Sus și de la Fântânele, sat Davideni. În orice moment, copiii care se jucau acolo ar fi putut suferi un accident, utilajele de agrement neprezentând siguranță în exploatare.

OPC a impus primăriei închiderea lor temporară, până la remedierea tuturor deficiențelor: lemne putrezite, cuie ruginite, tobogane rupte ș.a.

Într-adevăr, spațiile de joacă pentru copii au fost închise temporar. Avem în plan reabilitarea lor, însă cel mai probabil vor intra în planul de investiții pentru anul 2018, fiindcă nu avem suma necesară alocată în bugetul pe anul în curs. Stricăciunile nu au fost cauzate de către copii, ci de anumiți cetățeni care nu aveau ce căuta acolo. Vreau să pun camere de luat vederi în comună, inclusiv în aceste parcuri, ne-a precizat primarul comunei Țibucani.

Așadar, până când se vor găsi banii necesari pentru reabilitarea spațiilor de joacă pentru cei mici, copiii din comuna Țibucani au la dispoziție un singur astfel de loc special amenajat, și anume cel din zona Monumentului din Țibucanii de Jos.

Până la repunerea în folosință a parcurilor, rugăm copii să nu mai frecventeze aceste spații, deoarece nu prezintă siguranță. VĂ MULȚUMIM!, transmit reprezentanții administrației publice locale.

Cu siguranță, inspectorii OPC vor găsi nereguli și în alte localități nemțene. Doar să caute…

Andreea Trăsnea

ziar piatra neamtLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *