Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 septembrie 2018
  • :
  • :

Majorări pentru pensii și indemnizația de creștere a copilului

Indemnizația minimă de creștere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, față de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanțe de urgență adoptată miercuri, 8 noiembrie, de Guvern.

Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.

Potrivit Ordonanței de urgență, începând cu 1 iulie 2018, va crește pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei, precum și punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent. Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași, anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, măsură pe care guvernul o are în vedere în perioada imediat următoare, se precizează într-un comunicat de presă emis de Executiv.

ziar piatra neamtUn comentariu la “Majorări pentru pensii și indemnizația de creștere a copilului

  1. ominformat

    PROPAGANDA IEFTINA,In realitate :Între vechiul salariu brut şi cel nou există un raport de 1:1,185. Pentru ca contribuţia la Pilonul II să fie, în valoare absolută, egală cu cea pe care am plătit-o până acum, atunci şi procentul care va fi prelevat în viitor să fie în acelaşi raport cu cel prelevat până acum. Prin urmare, aplicând acelaşi raport, noul procent trebuia să fie de 4,3%. Cum acesta e de 3,75%, rezultă că contribuţia efectivă va fi mai mică cu 15%. Efectul este imediat, direct şi cuantificabil: pensiile noastre private vor fi mai mici cu acest procent.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *