Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 iulie 2018
  • :
  • :

„Mândri că suntem nemţeni”, un eveniment judeţean dedicat portului popular

În perioada august- septembrie, Asociația „Ansamblul Ozana” implementează proiectul ”MÂNDRI CĂ SUNTEM NEMȚENI”. De interes județean, proiectul  vizează perpetuarea folclorului de pe aceste meleaguri binecuvântate.

De asemenea, se urmăreşte stimularea potenţialului artistic creativ şi interpretativ, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de persoane cu înclinaţii artistice prin festivalul organizat, ce are menirea de a promova valorile judeţului Neamţ.

Orașul de sub Cetate va îmbrăca straie de sărbătoare în data de 8 septembrie a.c., atunci când va avea loc evenimentul “Mândri că suntem nemțeni”, cu participarea a numeroase ansambluri folclorice din Ținutul Neamțului. La fel ca și anul trecut, va fi pus în valoare portul și dansul popular specific zonelor nemțene. Participanții vor defila pe străzile orașului și, cu siguranță, toți cei prezenți vor fi încântați de această paradă a portului tradițional nemțean. În cadrul proiectului, va fi organizat un spectacol folcloric în Parc Cetate, dar și o Șezătoare folclorică la foc de tabără, la Oglinzi.

„Mândri că suntem nemțeni” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, proiectul fiind aprobat spre finanțare nerambursabilă.

 

ziar piatra neamtUn comentariu la “„Mândri că suntem nemţeni”, un eveniment judeţean dedicat portului popular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *