„Mândri că suntem nemţeni”, un eveniment judeţean dedicat portului popular

1
În perioada august- septembrie, Asociația „Ansamblul Ozana” implementează proiectul ”MÂNDRI CĂ SUNTEM NEMȚENI”. De interes județean, proiectul  vizează perpetuarea folclorului de pe aceste meleaguri binecuvântate.

De asemenea, se urmăreşte stimularea potenţialului artistic creativ şi interpretativ, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de persoane cu înclinaţii artistice prin festivalul organizat, ce are menirea de a promova valorile judeţului Neamţ.

Orașul de sub Cetate va îmbrăca straie de sărbătoare în data de 8 septembrie a.c., atunci când va avea loc evenimentul “Mândri că suntem nemțeni”, cu participarea a numeroase ansambluri folclorice din Ținutul Neamțului. La fel ca și anul trecut, va fi pus în valoare portul și dansul popular specific zonelor nemțene. Participanții vor defila pe străzile orașului și, cu siguranță, toți cei prezenți vor fi încântați de această paradă a portului tradițional nemțean. În cadrul proiectului, va fi organizat un spectacol folcloric în Parc Cetate, dar și o Șezătoare folclorică la foc de tabără, la Oglinzi.

„Mândri că suntem nemțeni” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, proiectul fiind aprobat spre finanțare nerambursabilă.

 


Reclama sponsorizata
Articole, Cultura, Stiri de ultima ora, Stiri locale, Targu Neamt

1 Comentariu

  1. Elena 9 august 2017 la 4:40 -  Răspunde

    Așteptam fotografii de la eveniment!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

Ramofarm Târgu Neamț

Pelerinaje și excursii

megatravel

Mersul trenurilor

Spatiu publicitarReclama sponsorizata
Reclama sponsorizata

Publicitate

monumente

cetate

cuiejdel

humulesti

neamt

bacau

harghita

roman

roznov

piatra

neamt news

seosite

romaniahost

einstein

Editie print