Mare rușine pentru primărie – Regulamentul de desfășurare a activităților economice în Târgu-Neamț

14

dezbatere-tg-nt

Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu Neamț au stabilit o întâlnire publică cu agenții economici de pe raza orașului marți, 6 septembrie de la ora 16.00 la sediul Primăriei, pentru a-și prezenta propunerile, opiniile sau sugestiile de modificare a Regulamentului de desfășurare a activităților economice în sediile și punctele din orașul Târgu Neamț, regulament care îi va influența, vrând-nevrând, pe toți cei care au afaceri pe raza orașului.

Opiniile tuturor factorilor interesaţi de acest proiect vor fi prelucrate pentru a definitiva o formă finală a proiectului ce va fi înaintat Consiliului Local Tîrgu Neamţ.

Regulamentul, în forma sa inițială, poate fi consultat aici.

Majoritatea comercianților s-au plâns nu atât de taxele impuse, cât de birocrația care îi pune pe drumuri. În urma discuțiilor, unele articole din regulament au fost eliminate sau reformulate, iar principalele modificări aduse au fost la nivelul tarifelor propuse pentru autorizarea sediilor/punctelor de lucru în funcţie de natura activităţii desfăşurate, majoritatea dintre acestea fiind reduse.

Personal mă mir cum de mai funcționează primăria dezbateretargdin Tîrgu Neamț cu ce funcționari absolut incompetenți și imposibili sălășluiesc prin această clădire. La dezbaterea publică era o doamnă, Crăciun, care părea a fi șefa pe zona de control a activităților reglementate de regulamentul pus în dezbatere. Această doamnă era parcă desprinsă dintr-un film cu o profesoară bătrână și frustrată. De o impertinență nețărmurită, angajata primăriei explica comercianților și aleșilor din Târg tot felul de interpretări ale ei despre cum trebuie făcut acest regulament ca să fie cât mai enervant, complicat și aberant. Sărmana femeie, care mai e și plătita să lucreze pentru cetățeni, nu contra lor, vroia să bage în regulament ca cei care desfășoară activități economice să plătească o taxă pentru fiecare tip de activitate prestată. Adică, dacă vinzi brânză o taxă, dacă vinzi și cauciucuri încă o craciun-tg-nttaxă și dacă vinzi asigurări altă taxă și tot așa. Nu mai spunem de celelalte aberații cu plătit taxe, altele decât cele prevăzute deja de legi pentru că ai sediul de firmă undeva sau că mai autorizezi o activitate.

Cu asemenea funcționari publici, cum este această doamnă Crăciun, este o minune că primăria mai funcționează. În orice alt oraș o astfel de angajată era dată afară din primărie cu 2 ore înainte de a fi angajată, dar la Târgu Neamț conducerea primăriei e mai moale așa și acceptă astfel de angajat care cu siguranță scoate din pepeni orice cetățean care vine cu o problemă la primărie.

Tot ca la Cascadorii râsului mai venise un domn care are case de amanet și cu un tupeu de zile mari cerea diminuarea unei taxe care i se părea mare.

Una peste alta Dezbaterea publică și-a atins scopul, adică chiar s-au dezbătut problemele din regulament, dar a arătat încă odată că primăria Târgu Neamț nu are capacitatea să se reformeze și să angajeze funcționari bine pregătiți în locul acriturilor care se cred foarte deștepte.

Vom reveni cu filmarea completă și cu alte detalii de la această dezbatere care a durat aproape 4 ore.

Iosub Robert

PS: Rugăm public primăria să ne anunțe când pleacă doamna Crăciun din primărie, ca să facem articol. Sigur subiectul va strânge foarte multe like-uri.

14 Comentarii
  1. vv spune

    SUBSCRIU

  2. AR spune

    S-a gasit incopetenta la Primaria Targu Neamt!! NOROC CA A ADUS HARPA SOMITATI PESTE TOT SA CREASCA NIVELUL PRIMARIEI.POT S A VA SPUN DOMNILOR ,CA DOAMNA CRACIUN ARE PROBLEME DE alta natura, dar la competenta sunt destui care nu stiu s a faca NIMIKKKKKKKKKK…adusi in primarie pe baza de politica. ASTIA CAND SUNT ANALIZATI DE CATRE ZIARUL DUMNEAVOASTRA? DE UNDE PANA UNDE ZIARUL ARE CAPACITATEA SA ANALIZEZE COMPETENTA DOAMNEI?? Mai bine dl.Robert,..lasati chestia cu DATU CU PARU-N CAP DOAMNEI CRACIUN CA SE CUNOASTE DE LA O POSTA CINE VA TOT PUNE.DACA HARPA ARE OBLIGATII SA ANGAJELE LOAZE PE POSTUL DOAMNEI (asa cum face de 4 ani)ATUNCI SA SE ANGAJEZE IN LOCUL LUI FEDELES SI COMPANIA ..ETC.,..CARE AU ATERIZAT IN PRIMARIE DIN POLITICA.LOAZELE HARPIST-O ARSENISTE CANE LE ANALIZATI???Monitorizez cu atentie numarul de LOAZE adunate de HAPA SI astept s a vad unde duc toate astea in viitoR.SI SA NU UIT….PERSONAJE GEN FEDELES,GRADINARU.EMI BUDUROI..ETC..SUNT DE DOAR COLEGI DE AFACERI SI SPRIT CU SEFII P-RIMARIEI SAU SUNT SPECIALISTI ???In concluzie…..problema se complica an de an la primarie cu selectie de personal care nu stie carte.SE VEDE DE LA DISTANTA UNDE S-A AJUNS DUPA EPOCA ARNAUTU CARE CONTINUA LA FEL IN RAU SUB HARPA.Daca in oras ar mai functiona Volvatirul, unii din cei angajati cu greu s-ar descurca pe un post de nivelul scolii profesionale,nu facuti sefi si functionari in fata cetatenilor. POATE MAI RAU!!!SI NITE ASA MERGE TREABA INAINTE DIN RAU IN SI MAI MRAU!

  3. vv spune

    Poate avem noroc sa o dea afara si sa caute un job in economia privata, la un salar corespunzator dezvoltarii orasului, vreo 1200 lei. Sa-i explice patronul de ce nu-i poate da mai mult, de ex din cauza taxelor, inclusiv cele locale. Asa asistat de stat si platit de mine e frumos aberezi despre taxe.Daca le spun ca eu le platesc salariul iau foc, de parca banii din buget se tiparesc. Spre stiinta lor, bugetul este format din taxele economiei private. Intreprinderile de stat sunt toate in pierdere si in general sifoneaza banii, iar salariile bugetare sunt consum, resurse pe care noi le formam pentru a avea un stat functional, deocamdata inca nu avem si platim degeaba.

  4. ioan spune

    PENTRU BUNA INFORMARE A CITITORILOR TREBUIE PRECIZAT CA S-A CERUT PENTRU O CASA DE AMANET O TAXA DE 1500 LEI NOI PE AN,NU 250 CUM APARE IN ARTICOL,EXACT CAT AR FI TREBUIT SA PLATEASCA LIDL,MAI MULT DECAT GENEZA SAU ALTII CARE AU O CIFRA DE AFACERI INCOMPARABIL MAI MARE.ASTA ESTE INCURAJAREA ACTIVITATII PRIVATE IN ORAS PENTRU O PARTE …

    ADMIN: Vă multumesc pentru observatie. S-a rectificat.

  5. Fucher spune

    Afara toti mosnegii din primarie si bineinteles pusi tineri specialisti pe functiile ce le ocupa.Nu interese de partid.Terminat

  6. Doamna Craciun spune

    Domnule Iosub
    Inainte de a va chema la alte argumentari, va sugerez sa incepeti neintarziat meditatia OBLIGATORIE la urmatorul fapt:
    Pentru ca atacul dvs. pune in discutie competanta mea profesionala, trebuie sa faceti recurs la memoria dvs. si aflati UNDE erati si CE FACEATI dvs., d-le Iosub Robert (si cine, ca si dvs., o mai fi platit pt ocupatia de cea mai josnica specialitate- delatori sau alti “profesionisti” solicitati in posturile predilecte in care sunt folosite fiintele nevertebrate),
    punctual:
    1. Unde erati si ce faceati exact, cand eu acea doamna Craciun pe care o atacati violent in logoreea din articolul dvs., in 1986, absolveam o facultate unica, Facultatea de Comert si Relatii Economice Internationale, a Academiei de Studii Economice;
    2.Unde erati si ce faceati exact, cand eu, aceeasi doamna Craciun din textul in care dvs., aberati atat de odios, in anul 1991, dadeam concursul organizat de primaria orasului Tg Neamt, pentru ocuparea posturilor dintr-un nou serviciu de specialitate organizat in temeiul HG 1290/1990, numit Corpul de control comercial;
    3.Unde erati si ce faceati exact, cand, in 1997, tot eu, doamna Craciun despre care vorbim, am conceput si am infiintat printr-o hotarare de consiliu local, un serviciu unic in adminstratia publica locala, numit “Sociomarketing”-care a capatat, ulterior, alta denumire;
    4.Unde erati si ce faceati exact, cand eu, exact aceeasi doamna Craciun despre care dvs. nu aveti habar absolut nimic, dar cu care va permiteti sa va “trageti de bretele” -dupa o expresie consacrata-, in 1998 castigam primele fonduri europene, intr-un proiect numit ”Consilierul local -manager competent al comunitatii”- organizand primele cursuri de nivel universitar pentru “a doua generatie”de consilieri locali;
    5.Unde erati si ce faceati exact, mai incoace, intre anii 2009-2011, cand eu, cu precizie aceeasi doamna Craciun (care, nu se stie de ce, ati hotarat ca va incurca dvs. “socotelile”, si atunci ati inceput o campanie murdara de denigrare), am absolvit un master la Univ. Al I Cuza, in Psihologia medierii conflictelor.
    Inainte de alte proceduri care sa va demonstreze ca ati facut un atac la persoana mea si mi-ati afectat grav imaginea publica, fapte incriminatorii, – obligandu-ma s-o refac prin solutiile constitutionale, exact asa cum este in realitate,
    TREBUIE sa meditati adanc la cele de mai sus si la sensul si acoperirea in continutul realitatii,pentru cuvintele competenta profesionala si profesionalism.
    Nota: daca obstructionati si opriti publicarea acestui comentariu, va veti incrimina cu atat mai mult, dovedindu-va, inainte de procedurile juridice corespunzatoare, reaua credinta si vadindu-va si mai explicit, ca atacator la persoana si la imagine, lipsit total de notiunea de deontologie in profesia dvs.
    Va mai anexez, spre stiinta si un cod pe care ar fi trebuit sa-l cunoasteti. Iata-l:
    REGULILE POLEMICII CIVILIZATE stabilite de Universitatea Oxford in 1890 (!)
    • În orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei si numai la acele idei care au contingenta cu problema respectiva.
    • Partile aflate în polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante în ceea ce priveste problema discutata.
    • Partile nu au dreptul sa aduca în discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care le sustine.
    • Partile nu au dreptul sa puna în discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece se abate discutia de la problema în sine.
    • Etichetarea adversarului prin mentionarea scolii de gândire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o încalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.
    • Într-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca persoana si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti gânditor materialist, patron sau laburist, ci numai daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu.
    Va doresc o lectura cel putin instructiva!
    Doamna Craciun, in deplinatatea incontestabila a profesionalismului activitatii sale.

    1. Da' ce-ai făcut, bai nene? spune

      Cam lung comentariul dumneavoastră, doamna Crăciun, deși trebuie sa recunosc ca e clar și la obiect! Din păcate însă, trebuie sa va anunț ca domnul Iosub Robert n-are timpul necesar sa-l parcurgă, deoarece în aceasta perioada este foarte ocupat cu întocmirea unei liste (am auzit chiar ca si-a luat o slujba part-Time la Registrul Auto Român)!

      ADMIN: Domnule, haideti sa va lamuresc si pe dumneavoastra cine sunteti. Un mic om suparat si frustrat care se ascunde in spatele unei tastaturi si are ceva rau de spus desi nu are in spate argumente. Și pentru a va si demonstra ca este adevarat va rog sa ne contactati sa programam un interviu cu dumneavoastra in varianta video sa vedem daca si in fata camerei sunteti la fel de interesat de binele omenirii :). Eu zic ca nu o sa ne contactati pentru ca va e frica de seful dumneavoastra de partid 🙂

  7. vv spune

    Pentru Craciun,
    Din tot ce spuneti reiese ca ati inceput frumos si ati esuat lamentabil (ati ratat). Eu daca as trage linia dupa o astfel de cariera m-as inrosi de rusine. Deocamdata v-ati desfasurat intreaga activitate intr- primarie care in 26 de ani:
    -a fost ultima primarie care si-a asfaltat strazile si a introdus canalizarea (conditii de normalitate, nu este neaparat o performanta)
    -a indatorat orasul cu 60%, iar un primar a devalizat tot ce inseamna avere publica (terenuri, cladiri etc).Ne-am ales cu niste trotuare
    -toate societatile primariei au mers in pierdere
    – majoritatea functionarilor sunt angajati pe criterii de rudenie (sau alte forme de selectie) mai putin prin concurs.
    – majoritatea cetatenilor care au de a face cu primaria pleaca cu un gust amar in urma interactiunii cu functionarii.
    – urbanismul orasului este specific unui oras inapoiat, din Africa, cotete in centrul orasului, cladiri construite haotic cu o arhitectura indoielnica.
    – sustinerea comunitatii de catre administratia locala se manifesta numai prin finantare de biserici, spectacole,sindrofii si in general promisiuni.
    -mediul de afaceri este descurajat avind ca rezultat firme la limita subzistentei, cu putini angajati, cu activitate de comert/servicii, rezultatul fiind o depopulare crescinda a localitatii.
    – nivelul redus de venituri al orasului si al cetatenilor acestui oras este rezultatul managementului realizat de primarie si ulterior se poate imputa consiliului judetean si a administratiei centrale ( vezi localitatile din jurul Clujului, Timisoarei care au reusit indiferent de influenta adm. centrale).
    Avind in vedere ca afirmati ca reprezentati interesele cetateanului si a comunitatii locale (vezi video regulament funct.) toate cele expuse mai sus va apartin in egala masura d-stra, colegilor, primarilor anteriori si cel actual.
    In concluzie dupa ce v-am vazut, prin presa, acum cativa ani ca mare amator de facebook,7-8 ore pe zi in timpul programului, acum ca initiator al regulamentului aberant pe care l-ati sustinut, va cunosc ura nedisimulata asupra mediului de afaceri, parerea mea e ca nu are importanta ce facea d-nul Iosub acum 20 de ani , ci ce cautati d-stra acolo sa-mi influentati in mod negativ destinul. In timp ce noi asteptam ca voi , cei nepregatiti si neaveniti sa dispareti, ne trece viata. Din acest motiv parasim orasul, nu mai avem rabdare sa asteptam si nici timp.

    1. AR spune

      Las ca rezolva tot ce a mai ramas nerezolvat DUPA ARNAUTU ..domnii HARPA SI ARSENE ,AJUTATI DE LICUTA ,FEDELES SI ALTE SOMITATI.Pe zi ce trece SE REZOLVA TOATE .PESTE 4 ANI CAND SE VA TERMINA AL DOILEA MANDAT AL ACTUALILOR ,TARGU NEAMT VA FI CAPITALA UNIUNII EUROPENE.Musca pusa la arat nu va trage plugu niciodata.CAM ASTA E CU SEFIMEA TARGULUI!TOTI PISOII SE CRED LEI,IAR MUSTELE ALBINE! ASTA E ACU TARA..FACE MUSCA MIERE! HA,HA,HA….

  8. irina spune

    Pt. Iosub/W(mai nou vad ca asa ne adresăm, ca mârlanii, fie așa! )
    Zilele trecute urmăream un reportaj la TV, despre cum a ajuns Germania la acel nivel economic . Concluzia :Statul a impus reguli stricte și amenzi. Ok, la noi în 26 de ani, regula nr. 1 a fost jaful. În 26 de ani, în Tg. Neamt, oamenii locului au fost jefuiti constant. Foștii primari aleși, au devalizat economia locală după bunul plac, au vândut pe bucăți și au pus pe butuci fabricile care inglobau multă forță de muncă, Volvatir și Combinatul de Mobilă, care avea 80% din producție export), doi din cei care au vândut și distrus cele două fabrici:un fost primar/consilier și un fost și actual consilier. Centralele de termoficare au fost vândute prin licitatii aranjate și cumpărate, pentru fierul din aceste utilaje, cumpărate de rude, prieteni ale unor conducători de instituții. Grajdurile de la AEI Tg. Neamt, aici Tg. Neamt trebuie sa-i mulțumească fostului primar Arnautu și Pintilie, consilier județean, și alții asemenea lor. Actualul primar nu prea a mai avut ce vinde, dar este posibil sa fie și el pe aceeași dungă ca și ceilalți. „Oamenii de afaceri ” ai târgului, din această categorie fac parte: foști bisnitari, foști samsari de mașini SH, foști (cu licențe luate/cumparate pe la facultăți private) , multi dintre ei nu prea știu să scrie și să se exprime românește, și scriu altii pentru ei, sau se înscriu în sportul național, copiere de pe internet. Se mira unii oameni de bună credință, cum fac bani, unii „oameni de afaceri ” din Tg. Neamt, care își împart timpul între cafenele și restaurante însă au bani și influență, pentru că nimic nu este la vedere, bani vin din „afaceri la negru „. Pentru că venii vorba pe-aici ca bugetarii sunt plătiți din banii oamenilor, le fac cunoscut unor asemenea oameni ca în categoria bugetari intra: politia națională, sistemul sanitar, invatamantul, sistemul judecătoresc, cadastru, APIA, Mediul, ANAF,etc.numărul celor din administratie fiind cel mai mic, preluat din datele statistice oficiale, ceea ce înseamnă că pe cap de bugetar, din banii contribuabililor, revine 0,000000.00000000…..1 sau 2. Și sistemul de sănătate și invatamantul îl știm toți cum funcționează în România
    . Apropo de absolvenți i „profesioniști ” , de exemplu din sănătate, un excelent profesor universitar și medic, recomanda oamenilor, sa-i întrebe pe medici unde si-au absolvit școala, pentru a avea o șansă de supraviețuire când te dai pe mâna unor asemenea medici.. Se mai știe că în centrele universitare din Iași si București se intră și se cumpără examene, licențe, mastere… Elitele se găsesc cu prioritate la Universitatea din Cluj, unde examenele sunt „pe bune” iar școala de asemenea este „pe bune”, acolo nu intra oricine. În Iași, București și alte centre universitare din țară, sunt și copii buni, excepționali, care nu își permit să învețe la Cluj, însă sunt dominati de nulitatile care vin cu bani și își cumpără examene le. Ce să mai vorbim de examenul de bacalaureat pe la Colegiile din Tg. Neamt, cu bani sau cumpărat aceste examene, cu tot cu camere, cel puțin anii trecuți așa a fost..
    Acestea sunt generațiile de specialiști care vor să intre in admistratie. Încercati și va interesati cine sunt cei care au intrat pe posturile vacante din anul 2012 până în prezent. Toate posturile sunt ocupate de tineri veniți prin filieră de partid, părinti membrii, mai ales PSD, tineri cu părinți influienti, cu bani, cu interese locale, „oameni de bine”. Daca ati putea sa-i vedeti și cât de „profesioniști ” sunt. Pe posturile vacante din primărie nu intra copii cu rezultate excelente în școală, poate cu foarte mici excepții, însă mici, mici de tot. În ceea ce privește Regulamentul este în regulă, chiar are coerentă și logică, indubitabil, ceea ce era de așteptat să deranjeze este nivelul tarifelor. Ok, dar ma întreb, în 26 de ani, cu ce au contribuit „oamenii de afaceri ” ai târgului la bugetul local? Cu nimic, plătesc aceleași taxe, ca toti ceilalți cetățeni, și ceva mai mari pe imobilele și mașinile deținute, restul dărilor se plătesc la ANAF, adică merg la bugetul național… În ceea ce privește opinia ca nu vine nimeni sa investesca în târg, ăsta este un mare bluf, oamenii de afaceri onesti nu vin sa investească pt că mafia din județul Neamț este atât de puternică și influență mai ales politică, de asta nu vin. Tot județul Neamț este intr-o subdezvoltare economică de 26 de ani. Ca sa faci comparatie între un târg cu 18000 de locuitori, cu o populație în continuă scădere, îmbătrânită și cu familii tinere în care se nasc tot mai puțini copii. Și acest lucru este cert pentru toată tara, populația a scăzut nu pt că au plecat multi, populația a scăzut pentru ca nu se mai nasc copii și cred că o influență mare o are numărul mare de bolnavi, suntem primii în Europa, la nr. de bolnavi de cancer, județul Neamț este primele județe la nr. de copii și tineri bolnavi de cancer. Prin urmare, care tineri și de unde? Acum vreau să înțeleg de ce acesta doamnă Crăciun a devenit dușmanul agenților economici? Prin acest Regulament? Ma faceți să râd! Însă îi transmit acestei doamne că ce face acest „ziarist ” intră în categoria „trafic de influență ” , DNA poate interveni foarte clar și că este foarte clar ca cineva, îi „poartă de grijă ” din cadrul administratiei. De fapt și primarul de-acum a trecut printr-o „cumpănă ” ,doar ca era de altă natură, atunci când a fost dat în judecată că ar fi primit „șpagă ” pe vremea când lucra în Politia națională. Și până la urmă justiția a făcut dreptate, nu-i așa. Pe de altă parte, acest ziarist nu reprezintă decât opinia sa personală, intr-un ziar personal. Și dacă mai și este plătit sa atace o persoană, o anumită persoană, va dați seama cam cât de importantă este opinia lui… Atacul la persoană se tratează în justiție. Chestia aia cu Facebook, îmi vine să râd, toată lumea este pe Facebook, indiferent de oră… Poate ar fi greșit dacă lumea ar sta și ar aștepta pe la uși din motiv de Facebook.Altfel este doar un continuu atac la persoană.. Și acum intr-o alta nota: oamenii de afacerii onesti, nu atacă persoane, oamenii de afaceri, schimbă idei, dacă au 7 ani de acasă, oamenii de afaceri ar trebui sa-si plateasca dările la bugetul local, toate taxele se plătesc la ghiseele de la impozite și taxe locale, taxele nu se plătesc la doamna Crăciun . Imperios necesar ar fi, asa cum se procedează în tările civilizate, Germania de exemplu, absolut tot ceea ce înseamnă cheltuieli din bugetul local este supus spre aprobare cetățenilor, inclusiv tăieri de copaci, etc. Oamenii din oraș trebuie să fie conștienți că bugetul local este format cu preponderență din banii tuturor contribuabililor, nu doar a oamenilor de afaceri, din potrivă, cele mai multe datorii către bugetul local îl au acesti oameni de afaceri, care nu platesc pentru că știu că „merge și asa”, cine sa-i tragă la răspundere? Va mai pun în vedere încă ceva, „oamenii de afaceri ” sa încerce să gândească mai mult pentru comunitate, pentru că acești oameni de afaceri îi regăsești atât printre consilierii locali, în marea lor majoritate, în conducerea administratiei locale, și printre funcționarii publici, deci, interese există pentru a fi împotrivă. Ceea ce ati realizat dvs. D’le Iosub, nu este un articol, dvs. nu sunteți ziarist. Argumentele dvs. sunt zero, iar atacul dvs. este la persoană, nu la Regulament.

    ADMIN: Deci raspunsul la inrebarile dumneavoastra este : DA.
    Totuși analizand ergonomia culorii cerului putem concluziona ca scarile de la intrarea in primărie au antenele descentrate.

    1. dd spune

      aceeasi „irina” cu alta palarie

    2. dd spune

      nr de bugetari in adm locala aprox 200000 si in administratia centrala 190000. Adica aprox 26% din total bugetari si aprox. 9-10% din total salariati. Salariile le sunt platite din taxe directe si cele indirecte (tva platit de consumatori accize etc).Taxele platite de salariati care aduc aport la PIB sunt ale celor din industria privata. Aud din ce in ce mai des afirmatii nesimtite ale functionarilor ca eu le platesc 0.000…..1, asa ca daca restul nu se tipareste special pentru ei, poate explica de unde vine 99.00000…09.
      2. As vrea sa te duci la un magazin, medic, profesor, strungar si sa-l vezi ca sta pe facebook 8 ore pe zi si ca mai ia si salar. Auzi toata lumea sta pe facebook. Sta acasa pe banii lui, nu la servici. Un stat agresiv slujit de salariati lipsiti de 100 de ani de acasa( la voi 7 ani e prea putin).
      3. daca toti primarii tai stiai ca fura de ce nu te-ai dus la DNA, sau ai fost complice? Sau ai mai tras si tu ceva? Era mai eficient decat sa stai sa vezi unde isi fac vacantele oamenii de afaceri. Tare as vrrea ca pe multi dintre voi sa va verifice un pic la averi. Unii depasesc cu mult pe patroni la vacante, masini , proprietati.

      1. irina spune

        Pt. DD. Sunt aceeași Irina(doriti sa-mi atrbuiti și alte nume , este problema dvs., însă un comentariu tot am pentru aceelași W/DD,etc. și alte litere din alfabet, îl voi avea. Știu că oamenii sunt mizerabili și în josnicia lor, pentru cei care au trăit în acest mod toată viața, cel mai lesne este linsajul public, pentru ca se poartă. Nici nu contează să ai argumente, important este sa arunci cu noroi în persoane, doar te consideri deasupra tuturor. De ce ar trebui eu sa sa merg la DNA, când declarațiile din presă ale actualului primar, în anul 2012, după citirea în Consiliul Local al auditului extern pe care l-au făcut la instalare spunea destule pentru a sesiza procuratura sau DNA. De ce n-au facut-o, intrebatii dvs., pentru ca datele mele sunt generale , însă sunt destui oameni din oraș care știu destule și care nu lucrează în administrație , doar unii cred asta , târgul este mic și toată lumea știe despre toată lumea câte ceva. Primarii, nu sunt ai mei, sunt mai ales ai celor care i-au ales. În ceea ce privește treaba asta cu funcționari care sunt plătiți și din banii mei, desigur, însă, suma mea, pentru fiecare din ei, este nesemnificativă. Dar în aceeași măsură eu din banii mei cumpăr produse și servicii de la diverși privati. Din bani mei privatul trăiește și își plătește dările către stat, din banii mei privatul face profit. Adică un funcționar trăiește doar din salariu. Privatii din România /Tg.Neamt, are metehne de furacios. Sunt foarte puțini privati respectabili, pt. ca dacă ar exista privati respectabili, tara aceasta nu era la acest nivel economic. Și în politică, mai ales în politică au intrat asemenea privati. Privatii din România trăiesc mai ales din contractele cu statul, sau dacă au intrat în politică trăiesc desigur pe spatele aceluiași Stat, văzându-și în continuare de interesele proprii. Chiar va rog pe dvs., dacă va simțiți capabil sa luati fiecare funcționar din primărie și să le faceti publice averile, pentru a vedea cati dintre ei trăiesc doar din salariul de bugetar, ar fi o idee buna. Și aș dori ca un asemenea privat , ca cei exemplificati mai sus, sa vina sa dea lecții de conduită. Nici nu m-ar mira, tupeul le este caracteristic. De alta natură, privati, nu prea avem, iar dacă mai sunt cate unul ici/colo, când îi descoperi și-o adevărată revelatie. În încheiere î i transmit d-lui administrator al acestui „ziar”privat, ca: analizând ergonomia culorii cerului, putem concluziona că muștele de la intrarea în primărie au antenele descentrate. Cu stimă, Irina

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate