Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 18 februarie 2019
  • :
  • :

Miau aniversar: 8 august, Ziua Internațională a Pisicii

„Pisicile știu cum să obțină hrană fără muncă, adăpost fără limitarea libertății și dragoste fără pedeapsă”. 

W.L. George

Pisica, cel mai răspândit animal de companie din lume, este sărbătorită astăzi pe întregul mapamond. În 2002, ziua de 8 august a fost declarată Ziua Internațională a Pisicilor, la iniţiativa Fondului Internațional pentru Bunăstarea Animalelor și a altor grupuri pentru drepturile animalelor.

Pisicile viețuiesc împreună cu prietenii lor bipezi de mai bine de 9500 de ani, când se crede că a început procesul de domesticire a lor. În perioada Egiptului Antic acestea erau considerate zeități și divinizate de populația de atunci.

Pisicile sunt animale de companie destul de ușor de îngrijit, dar o eventuală dresare a lor, ca în cazul câinilor, este aproape imposibilă din cauza personalității lor independente.

Cu toate acestea, afinitatea dintre pisici și oameni este universal recunoscută, iar asta explică și numărul crescut de astfel de animale de companie la nivel mondial.

Iată mai jos o galerie foto cu cele mai cunoscute și îndrăgite pisici de pe internet:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *