Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 21 ianuarie 2019
  • :
  • :

Ministrul Andruşcă, vizită la Chișinău pentru a susține proiectele de interconectare energetică România-R. Moldova

Marți, 15 mai, Ministrul Economiei Dănuț Andrușcă a efectuat o vizită în Republica Moldova pentru a susține proiectele de interconectare energetică dintre cele două state și pentru a susține măsuri economice care să conducă la dezvoltarea cooperării.

Ministrul Andrușcă a avut o întrevedere cu Prim-Ministrul R. Moldova, Pavel Filip, cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și cu reprezentanți ai Asociației Investitorilor Români în Republica Moldov. De asemenea, a participat la Forumul “Excelență în Business”, organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova-România.

Participarea SNTGN Transgaz SA la privatizarea Vestmoldtransgaz a fost elementul central al discuțiilor cu ambii oficiali din R.Moldova.         Autoritățile de la Chișinău sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește realizarea condițiilor suspensive din contractul de privatizare. În acest context, Ministrul Economiei a subliniat necesitatea respectării calendarului privatizării. “Este proiectul meu de suflet și este un proiect important pentru ambele state din perspectivă economică, și din perspectiva siguranței energetice. Astfel, este esențială respectarea termenelor stabilite”, a declarat Dănuț Andrușcă. El a vorbit, în contextul interconectării sistemelor energetice, și despre dinamizarea colaborării societatea românească TransElectrica.

Premierul Filip și Ministrul Andrușcă au discutat și despre alte proiecte economice comune între România și R. Moldova care urmează să se afle pe agenda următoarei ședințe comune a Guvernelor de la București și Chișinău. În context, Ministrul Economiei a reiterat disponibilitatea țării noastre de a oferi sprijin partenerilor de peste Prut.

La întrevederea dintre Ministrul Andrușcă și Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, au participat și reprezentanți ai companiei Transgaz, printr-o delegație condusă de Directorul General al Transgaz, Ion Sterian. În cadrul acestei întâlniri s-au discutat progresele înregistrate la construcția conductei de gaz Ungheni-Chișinău, etapele următoare, precum și termenele de realizare.

Ministrul Andrușcă și omologul său din R. Moldova au participat împreună la cea de-a doua ediție a Forumului „Excelență în Business”, un eveniment care are obiectivul de a promova investițiile în R. Moldova, și de a implica activ mediul de afaceri în dezvoltarea colaborării reciproc avantajoase dintre ambele state. Chiril Gaburici a menționat importanța proiectului gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și a anunțat că în toamna acestui va avea loc cea de-a XI-a sesiune a Comisiei interguvernamentale moldo-române de cooperare economică.

La rândul său, Dănuț Andrușcă a declarat că Executivul de la București este ferm hotărât să consolideze relațiile economice cu Republica Moldova, arătând că potențialul economic al relațiilor dintre cele două state trebuie valorificat.
2 comentarii la “Ministrul Andruşcă, vizită la Chișinău pentru a susține proiectele de interconectare energetică România-R. Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *