Ministrul Apelor și Pădurilor, în zonele calamitate din Farcașa și Borca. Vicele Ion Asaftei, pe teren, alături de președintele CJ Neamț și prefect

0

După ședința cu primarii de pe Valea Muntelui, ministrul Apelor și Pădurilor, însoțit de echipa formată din Directorul Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Emil Vamanu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, Stelian Mihăilă, a mers pe teren, însoțit de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, prefectul Daniela Soroceanu și vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei în zonele calamitate din Farcașa și Borca.

În vizita de lucru, reprezentanții Ministerului și ai autorităților județene au discutat cu oamenii afectați de inundații și cu cei de la autoritatea locală despre efectele fenomenelor meteorologice și hidrologice și despre ce se poate face pentru a preveni astfel de situații dramatice în viitor.

În cursul zilei de astăzi urmează vizite de lucru la Digul Preuţeşti din comuna Timişeşti și pe Râul Siret, pod Ion Creangă.

La finalul vizitei de lucru, ministrul Ioan Deneș, prefectul și autoritățile locale vor analiza situația pentru identificarea soluțiilor pe termen scurt, mediu și lung.

Ministrul Apelor și Pădurilor în zonele inundate din Farcașa și Borca

După ședința cu primarii de pe Valea Muntelui, ministrul Apelor și Pădurilor, însoțit de echipa formată din Directorul Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, Emil Vamanu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, Stelian Mihăilă, a mers pe teren, însoțit de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, prefectul Daniela Soroceanu și vicepreședintele CJ Neamț, Ion Asaftei în zonele calamitate din Farcașa și Borca.

Gepostet von Ziar Piatra Neamt am Freitag, 6. Juli 2018

„În urma pagubelor provocate pe Valea Muntelui, mai ales în comunele Farcașa și Borca, de ploile abundente de săptămâna trecută, l-am invitat în județul nostru pe ministrul apelor și al pădurilor, Ioan Deneș și echipa sa de la minister pentru a vedea la fața locului situația și pentru a găsi soluții atât pentru a rezolva problemele create acum dar și pentru a preveni pe cât posibil ca astfel de situații să se producă și în viitor. La Farcașa astăzi am adunat la aceeași masă primarii localităților cu risc crescut de inundații și factorii de decizie din domeniul apelor și al pădurilor pentru a găsi soluții astfel încât nemțenii care locuiesc în această zonă și bunurile lor să fie în siguranță. Discuția a fost una extrem de utilă, în primul rând pentru că am reușit să identificăm zonele critice noi, riscante, pe care le-am și vizualizat în teren, astfel încât să le avem în vedere pentru lucrări de investiții.

Principala concluzie care s-a desprins în urma discuțiilor este că orice amenajare hidrotehnică devine inutilă în condițiile în care nu vom executa lucrări de colectare a torenților. Voi propune Guvernului României inițierea unui program național prin intermediul căruia să finanțeze aceste amenajări de torenți deoarece costurile unor astfel de lucrări depășesc cu mult posibilitățile administrațiilor publice locale. Trebuie să abordăm cauza problemelor nu doar efectele lor și nu mai putem permite ca în fiecare an oamenii din aceste zone să-și piardă bunurile și în anumite cazuri chiar și viețile!”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate