Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 iulie 2018
  • :
  • :

Monitorizarea depozitelor de deșeuri, inclusă în atribuțiile poliției locale

Atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale.

Măsura a fost aprobată de Guvernul României în ședința de joi, 5 octombrie, printr-o Ordonanță de urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010.

Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din Măldărești- județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități.

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

ziar piatra neamtUn comentariu la “Monitorizarea depozitelor de deșeuri, inclusă în atribuțiile poliției locale

  1. V.D.TOT

    Exista strategii pe termen scurt si mediu pt. eliminarea neconformitatilor precizate de C.E ?! Au fost asigurate sursele financiare necesare inchiderii depozitelor neconforme ?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *