Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 septembrie 2018
 • :
 • :

Nu e normal să vedem păsări cu gâtul tăiat în plină stradă!!!

Înşfaci capul găinii, îi dezgoleşti gâtul de pene. Cuţitul în mâna dreaptă, gâtul în mâna stângă. Dacă ai îndemânare, decapitezi pasărea dintr-o lovitură. E un meşteşug care încă mai este practicat de românii care stau la curte şi ţin 2-3 găini în coteţul din fundul curţii. Dar ce te faci când găina fără cap ajunge taman în mijlocul străzii şi văd scena „horror” toţi trecătorii, inclusiv copiii?!

O fotografie trimisă la redacţie de un cititor ZiarTârguNeamţ.RO a surprins exact acest scenariu. O găină sacrificată zace amorţită în mijlocul străzii Fierari, din spatele Pieţei Agroalimentare din Târgu Neamţ.

Dincolo de prevederile legale, sanitar-veterinare, călăul păsării ar fi trebuit să aibă măcar bunul simţ să-şi sacrifice pasărea departe de văzul lumii.  Nu toţi avem sânge rece.

Considerăm că nu este moral şi civilizat să oferi „gratuit” o astfel de scenă trecătorilor, mai ales copiilor, care riscă să nu mai consume delicioasa supă de pui o perioadă îndelungată, fiindcă le rămâne întipărită în minte imaginea găinii fără cap, văzută în plină stradă!

Mai în glumă, mai în serios, îndemnul zilei de azi este: Dacă tot omori găina, fă-o unde nu te vede nimeni! Nu în plină stradă!

Un fâlfâit de aripi nu risipeşte amintirea.

Un alt scenariu, pe care ni l-a amintit preşedintele ţării pe când se afla în campanie, face referire la nazişti.  Găina cu capul tăiat, aruncată în curtea cuiva, era un simbol folosit de nazişti şi reprezenta o ameninţare directă cu moartea. Cum în acest caz, pasărea a fost lăsată în mijlocul străzii, domeniul public al oraşului,  ameninţarea s-ar adresa administraţiei publice locale.

Dar, poate am mers prea departe. Noi şi pasărea sacrificată în buricul târgului.
5 comentarii la “Nu e normal să vedem păsări cu gâtul tăiat în plină stradă!!!

 1. bumbea

  Felicitari pentru articol !! Curcanul a murit foarte greu cca 15 min lasand in urma cruzimea fata de vietati manifestata public si in public, imagini horror, o balta de sange ce se v.a tranforma curand in focar de infectie.. Cum raspund autoritatile la aceasta ,,provocare ” ?? sanctioneaza aceste fapte sau le tolereaza ca multe altele pe domeniul public ??

  Raspunde
 2. Ana

  Doar atat?dar cainii morti,caii morti de pe la Vanatori,tiganii care stau la orice coltisor de strada si de bloc,mirosul de urina de la pasajul de la fostul magazin Trust Doina,spitalul in degrad total,curtea spitalului ce pare a fi o groapa de gunoi etc.sunt multe de vazut in targusorul nostru….nu mai vorbim de poluarea de la vechia autogara…de ce nu faceti un articol? cine stie cunoaste!

  Raspunde
  1. Andreea Trăsnea Autor

   De caii morți de pe la Vânători nu am primit informații, așteptăm să ni le furnizați dvs și vom scrie.
   Despre cei de etnie rromă… am tot scris!
   Mirosul de urină din acea zonă… degeaba se igienizează, dacă lipsește bunul simț al celor care îl provoacă.
   Spitalul arată din ce în ce mai bine, se fac investiții majore acolo. Am tot scris despre acest subiect.
   Poluarea la vechea autogară???!

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *