Opiniile parlamentarilor PSD despre mitingul organizat de PNL la Neamț

1

 

”La ora 5, astăzi, în Piatra-Neamț se va organiza un miting de către PNL Neamț, în fața Prefecturii, pentru a se citi moțiunea de cenzură contra guvernului PSD. Care este opinia dumneavoastră despre aceasta acțiune?”, a fost întrebarea adresată parlamentarilor PSD de Neamț care au putut fi contactați.

„La ora 5 ei fac un miting să citească textul moțiunii de cenzură? Păi atunci o să vorbesc și eu în Biroul Permanent Reunit de astăzi ca cel puțin să se suprapună și cu cititul în Parlament și am să îi rog să stabilim orele 17 astăzi ca cel puțin să fie un eveniment național. Dar cred că e penibilă situația și nu mă feresc să folosesc acest cuvânt.  Chiar faceam niște calcule ce ar înseamnă susținerea acestei moțiuni de cenzură și de câte voturi ar avea nevoie. Întotdeauna când faci o moțiune de cenzură, care e un drept clar al opoziției, stabilit constituțional, și nimeni nu contestă acest lucru, trebuie să ai și un număr minim de voturi ca să treacă moțiunea. Ce pot eu să spun este că e penibilă situația când mai citești moțiunea și la Piatra-Neamț sau în altă localitate, probabil în toate municipiile reședințe de județ din țară. E o acțiune națională a lor, când s-ar spune așa: dacă absolut toți cei care sunt la liberali, 98 de parlamentari, atenție, 98 de parlamentari, aceștia sunt de toți, adică vorbim aici de 69 de deputați și de 29 de senatori, 98 de toți, și cei de la USR, toți 42, senatori și deputați, și cei de la PMP care vin foarte greu la treabă, toți, 24 de senatori si deputați, și toți cei neafiliați ai lui Victor Ponta și ceilalți 11, dacă i-am totaliza pe acești oameni, dar absolut toți să fie la vot, ceea ce nu se poate întâmpla nici în visele cele mai frumoase ale organizatorilor, ar însemna 175 de voturi pentru acceptarea moțiunii. Ori ei au nevoie din cele 475 de voturi de obținut, de 233. Le-ar trebui încă 58 dacă toți cei enumerați mai inainte ar veni. Dacă toți ar veni și ar vota cu ei. Dați-mi voie să vă spun că ei fac moțiunea de cenzură pentru că , așa cum spuneam, e un drept al lor, și pentru a nu se încheia această sesiune fără o moțiune de cenzură, dar în rest, pe ea scrie eșec total.”,  a declarat parlamentarul PSD Ioan Munteanu.

„Fiecare cetățean din aceasta țară are dreptul la exprimare liberă pentru că trăim într-un stat democratic. Este opinia lor, este punctul lor de vedere, moțiunea va fi azi citită și supusă aprobării parlamentarilor. Fiecare cetățean are dreptul să facă ce vrea atât timp cât nu încalcă legile țării.”, a spus parlamentarul PSD Emilia Arcan.

„Liberalii vor să își facă simțită prezența măcar prin asta, că prin alte acțiuni nu reușesc. Ar fi fost bine dacă ar fi venit cu ceva concret și bine fundamentat sau cu acțiuni care să fie în avantajul cetățeanului și al bunului mers al economiei, nu cu prostii.”, a răspuns parlamentarul PSD Dan Manoliu.

„Moțiunea de cenzură este singurul demers democratic pentru demiterea unui guvern, dar inițierea de către PNL a unei moțiuni doar după câteva luni de guvernare cu cea mai mare creștere din Europa, conform Eurostat de 5,7% / trimestrul 2 dovedește încă o dată lipsa de maturitate politică și o încercare de manipulare a opiniei publice.”, a răspuns parlamentarul Dan Andrușcă la întrebarea noastră.

„E dreptul lor. Aș sugera să termine circul și să lase PSD-ul să guverneze, că o face bine. Mult mai bine decât au făcut-o ei. Probabil au crescut prea mult salariile și pensiile în concepția lor și mai trebuie tăiate o dată.”, a declarat și deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban.

Moțiunea de cenzură este definită de lege la secțiunea ”Raporturile Parlamentului cu Guvernul”:

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
(2) Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
(4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114.

1 Comentariu
  1. ominformat spune

    Oamenii astia traiesc intr-o alta lume,De la,, inaltimea” veniturilor lor,maririle de preturi la combustibili ,alimente ,servicii, nu inseamna nimic.
    Nu mai vorbim de asaltul la justitie doar pt.a-si salva Tatukul!
    PS.Crestere economica se datoreaza in cea mai mare arte consumului si apoi productiei,deci o buna parte din aceasta crestere se duce in bunastarea celor din afara,dragilor,asa ca mai lasati-ne cu povestile astea populiste!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate