Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 iulie 2018
  • :
  • :

S-a triplat tariful de intrare la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești

Fără să se modifice ceva în modul de prezentare al Casei Memoriale „Ion Creangă” din Humulești- Neamț , fără sa se angajeze vreun ghid care să explice ceva în plus turiștilor, fără să se îmbunătățească ceva, printr-o hotărâre de Consiliu Județean votată, desigur, de consilierii județeni, s-a mărit tariful de intrare la Casa Memorială „Ion Creangă” , de la 3 lei la 10 lei. 

Motivarea a fost prețul de intrare la alte muzee din țară. Un fel de comparație între mere și pere.

Așadar, dacă vreți să mergeți cu soția si copilul la Casa lui Creangă și să faceți vreo poză, să vă pregătiți 10 lei dumneavoastră, 10 lei soția, 5 lei copilul, 20 lei să vă lase să fotografiați.

Varianta CJ Neamț/CMJ Neamț: Prețurile trebuiau aliniate la prețurile similare de la alte Complexe muzeale din țară și actualmente ne situăm în media acestora, existând locuri unde biletul de intrare este chiar și 50 lei.

Varianta opoziției: Ăsta este PSD-ul, îți dă cu o mână și îți ia cu două. Spuneau că reduc taxe și impozite, dar în realitate iată că cresc până și prețurile de la muzee.

Varianta noastră: Deoarece angajații celorlalte muzee nu s-au preocupat real de randamentizarea lor, iar investițiile în această zonă nu prea există, Casa lui Ion Creangă și Cetatea Neamț trebuie să producă bani suficienți cât să țină în viață muzeele din Neamț care nu au murit încă, așa cum este cazul celui din Bicaz.

La aceasta se adaugă și faptul că politica turistică implementată de Consiliul Județean Neamț în ultimii 20 de ani nu are din păcate absolut nicio legătură cu ce ar trebui să însemne atragerea turiștilor în zonele istorice, așa că singura variantă este să se ”mulgă” mai mult de unde se poate. Nu ar strica ca unele birouri din Consiliul Județean Neamț să fie repopulate cu niște tineri cu școala făcuta la zi și cu chef de muncă și mai ales cu o viziune.

Iosub Robert

P. S.: Contrast mare. La Casa „Ion Creangă” din Humulești, intrarea 10 lei adulți, 5 lei copii. Lângă acest obiectiv, la Expoziția Tematică „Ion Creangă”, care e privată, 2 lei pentru adulți, 1 leu pentru copii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *