Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 octombrie 2018
 • :
 • :

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 1.900 lei lunar

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2018 de la 1450 lei lunar la 1.900 lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată astăzi.

În această sumă nu sunt incluse sporuri și alte adaosuri.

Practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creștere de 31,03% față de anul 2017 și este influențată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.

Pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, în anul 2018, valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă 11,40 lei/oră pentru cei 1.900 lei lunar.

Majorarea salariului de bază minim brut pe țară urmărește depășirea pragului de 40% pentru plata muncii din total producție, astfel încât să se apropie de 50%, media din Europa.

Nivelul de 1.900 de lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali.

Măsura va conduce la un impact asupra Produsului Intern Brut real de 0,6 puncte procentuale prin stimularea ocupării, creșterea puterii de cumpărare a salariaților și reducerea muncii la negru, se precizează într-un comunicat de presă emis de Guvernul României.
2 comentarii la “Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 1.900 lei lunar

 1. Alex

  Ce folos cu cresterea brutului si netul ramane acelasi??! Nu ajuta pe nici un salariat cresterea artificială a salariului brut.
  Multumim alegătorilor PSD pt voturile date pe pomeni electorale!!

  Raspunde
 2. Pavel Gheorghe

  Concret. Daca aș fi plătit cu salariul minim, cât aș incasa in plus în ianuarie față de decembrie?
  Ați uitat sa spuneți ca asta e doar o gogoașă pusă pe hârtie.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *