Sute de controale efectuate de inspectorii ITM Neamț în luna iulie

0

În perioada 1-31 iulie a.c., 17 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Neamț, au efectuat 245 de controale, ocazie cu care s-au constatat 298 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. S-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Urmare a controalelor efectuate, s-au aplicat 125 sancțiuni contravenționale însumând 197.800 lei

ACTIVITATEA DESFĂȘURATĂ ÎN LUNA IULIE:

  • ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII ÎN MUNCĂ

În luna iulie, au fost realizate 120 vizite de control și evaluare la unități economice. Totodată, cu ocazia controalelor s-au aplicat un număr de 111 sancțiuni contravenționale. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 26.000 lei.

La ITM Neamț au fost înregistrate 2 accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă.

  • ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAȚIILOR DE MUNCĂ

Control relații de muncă

În luna iulie, au fost controlați 125 agenți economici. Cu prilejul controalelor au fost aplicate un numar de 14 sanctiuni contravenționale din care 11 amenzi contravenționale, însumând 171.800 lei, respectiv 3 avertismente contravenționale, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 modificată și completată și H.G. nr.500/2011. De asemenea, au fost depistați 9 angajatori la care lucrau 17 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca fără forme legale de angajare a fost de 170.000 lei.

Pentru 3 angajatori s-au înaintat către organele de cercetare penală, documentele necesare în vederea constatării infracţiunii prevazute de art.265, alin.1 din Legea nr.53/2003 privind nerespectarea regimului de munca al minorilor (5 tineri cu vârsta între 15-18 ani).

Au fost depistate 15 persoane pentru care angajatorii, au inregistrat contractele individuale de muncă în registrul general de evidenta al salariaților în format electronic, cu încălcarea termenului prevăzut de HG nr.500/2011 (art.4,alin.1,lit.a – cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză) fiind dispuse 39 de măsuri pentru remedierea neconformităților.

banner

Reclama sponsorizata
Articole, Stiri locale, Targu Neamt

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. *

Stiri de ultima ora

  • Noapte de foc pentru pompierii din Tîrgu Neamţ

    Noaptea trecută la ora 03:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la […]

Ramofarm Târgu Neamț

Pelerinaje și excursii

megatravel

Mersul trenurilor

Spatiu publicitarReclama sponsorizata
Reclama sponsorizata

Publicitate


monumente

cetate

cuiejdel

humulesti

neamt

bacau

harghita

roman

roznov

piatra

neamt news

seosite

romaniahost

einstein

Editie print