Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 24 februarie 2020
  • :
  • :

Târgu Neamţ: Eveniment dedicat Centenarului, la Muzeu

Miercuri, 28  martie, de la ora 10.00, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț găzduiește o manifestare din cadrul acțiunii ”100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor”, cuprinsă în Programul educațional ”CENTENAR 2018-NEAMȚ”.

La acțiune vor participa profesori de istorie din zona Târgu Neamț, directori de școli, profesori din R. Moldova (invitat: conf. univ. dr. Adrian Ghicov din Chișinău), elevi, autorități locale, muzeografi, preoți.

Aceștia vor asista la programul artistic intitulat „Uniți în cuget și-n simțiri”, pregătit de elevi de la Liceul Tehnlogic Oglinzi (prof. coord. Gigel Bârliba), Liceul   Tehnologic ”Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători- Neamț (prof. coord. Iraida Olteanu), Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț (prof. coord. Luminița Manole), Liceul Tehnologic Petricani (prof. coord. Ana-Maria Lazăr), Liceul “Ion Creangă” Pipirig (prof. coord. Nadia Sângeap).

De asemenea, evenimentul cuprinde prezentări de volum de carte și diverse comunicări științifice, dar și aplicații cu elevii participanți (panouri comemorative cu “Eroi și evenimente Unire”, aplicații web “Centenar Unire”, prezentări MPP “Marea Unire” ș.a.).

Evenimentele care fac parte din Programul educațional ”CENTENAR 2018-NEAMȚ”, acțiunea ”100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor”, sunt organizate în mai multe orașe din Neamț, în perioada 26-28 martie, de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, prin compartimentul Curriculum/ Istorie, cu sprijinul Asociației Profesorilor de Istorie Neamț, al Consiliului Județean Neamț, al Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” și al Complexului Muzeal Județean Neamț.

Acțiunea ”100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor” și-a propus să faciliteze încheierea a 100 de parteneriate între școli din Neamț și Republica Moldova. Astfel, marți, 27 martie, se vor semna 120 de parteneriate, în cadrul unei ceremonii oficiale care va fi organizată la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *