Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 21 ianuarie 2019
  • :
  • :

Târgu Neamț: Invitaţie la „Folk in Joke”, cu Bogdan Dănilă și Ana- Maria Filip

Seria de concerte folk continuă la Târgu Neamț.

După “Folk in Love” din seara de Dragobete, Bogdan Dănilă- inițiatorul acestui proiect- revine cu un nou format de eveniment, unul atractiv pentru cei care își doresc o seară plină de zâmbete și bună dispoziție.

„Conceptul >Folk in Joke< își propune să aducă în fața publicului piese variate din repertoriul artiștilor folk consacrați, dar și din cel studențesc, cu un scop bine determinat: să stârnească râsul și ropote de aplauze”, precizează tânărul artist Bogdan Dănilă.

Concertul va avea loc vineri, 13 aprilie a.c., începând cu ora 20:00, într-un pub din centrul orașului Târgu Neamț. Alături de Bogdan Dănilă, pe scenă va urca și Ana-Maria Filip – o tânără folkistă talentată și carismatică. Cei doi vor cânta alternativ piese bine alese dintre cele mai savuroase, ce vor stârni amuzamentul celor prezenţi.

„Scopul concertului se leagă de cel al întregii serii de concerte, respectiv susținerea și promovarea directă a artiștilor de muzică folk din zona Târgu Neamț, cât și indirect a acestui gen de muzică ce este caracterizat de sensibilitate, emoție profundă și sentimente sincere. Ne propunem să >resuscităm< mediul cultural- artistic din oraș, aici mă refer la partea muzicală, prin promovarea muzicii folk – o muzică mereu actuală care te poate face să râzi în hohote acum și să plângi de emoție peste doar câteva minute”, spune Bogdan Dănilă.

Artiștii de la “Folk în Joke” vă așteaptă cu chitarele acordate și vocile încălzite să petreceți o seară de vineri cu muzică LIVE, multe zâmbete și chef de viață. Prețul unui bilet este 15 lei, iar mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI (click).

*Info de background- prezentarea talentelor locale ce vor descreți frunți la „Folk in Joke”:

Ana – Maria Filip, studenta la Medicină care vindecă inimi pe acorduri de chitară

Ana-Maria Filip are 19 ani și în prezent este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, specializarea medicină generală.

Dintre toate pasiunile ei, chitara este cea care i-a rămas alături mereu. Încă de la început, folk-ul a ocupat un loc special în inima Anei și rămâne unul din puținele genuri muzicale pe care le cântă în fața publicului. Numeroasele activități extrașcolare și mai apoi pregătirea pentru facultate nu i-au permis să participe la concursuri sau festivaluri, însă asta nu a împiedicat-o să se afirme pe plan local și nu numai. A cântat la majoritatea concertelor organizate de ATOR Târgu Neamț, care i-au fost cale de plecare în lumea muzicală și a organizat ateliere de muzică pentru copii în taberele organizate. A fost membru al Cenaclului “Mugur de fluier”, ceea ce i-a oferit o viziune mult mai amplă asupra muzicii folk și i-a asigurat o evoluție semnificativă în această direcție. A fost prezentă și la Festivalul Medieval din Târgu Neamț, unde a cântat pe aceeași scenă cu artiști consacrați ai muzicii folk. În ciuda carierei pe care a ales-o, Ana-Maria continuă să participe la spectacole atât pe scenele din Iași, cât și în Târgu Neamț. Pe plan personal, concertul “Folk in Love” a reprezentat o experiență specială pentru că după mult timp i-a oferit din nou plăcerea de a cânta pentru oamenii din Târgu Neamț, dar și pentru că a avut ocazia să cunoască tineri talentați uniți de același scop: cel de a convinge ascultătorii să redescopere secretele folk-ului.

Bogdan Dănilă, tânărul care ne arată valoarea psihologică a muzicii folk

Chitara a descoperit-o la o vârstă destul de înaintată, însă de atunci i-a devenit unul dintre cei mai buni prieteni. Are 24 de ani și de 8 ani de zile își cântă trăirile interioare în acorduri de chitară.

Chiar dacă și-a continuat studiile și a urmat calea Psihologiei la facultate, muzica a rămas un pion principal pe table de șah a vieții sale.

Pe parcursul evoluției în muzică, Bogdan Dănilă a participat gradual atât la evenimente locale, cât și la cele de anvergură națională și internațională, unde a reușit să stârnească interes prin modul său de a transmite emoție și bună dispoziție deopotrivă.

În pofida obstacolului întins de viață încă de la naștere, Bogdan a obținut recunoștință prin aprecieri și premii atât la evenimentele unde a fost invitat cât și la concursurile unde a participat: Zilele Vânători Neam 2015, Zilele orașului Târgu Neamț 2015-2017, Recital Eveniment “Lamura de vesnicie”- Mihai Eminescu Târgu Neamț, Festivalul Plăcerile Muzicii 2016, Festivalul “La fețe de la Music” 2017, Festivalul Cultural “Miraje” Cluj 2016- Premiul 2, Festivalul internațional “Capitala Muzicala” Sibiu 2017- Premiul 1, Festivalul “Folkul Tradiții Retraite” Bacău 2017- Premiul Special și lista poate continuă.

De curând, Bogdan Dănilă a organizat și susținut primul său concert, Folk in Love. Alături de invitații săi, cu ocazia zilei de Dragobete, a cântat în față a peste 100 de oameni, în cel mai cunoscut pub-club din orașul Târgu Neamț. Evenimentul a fost un real succes datorită feedbackului oferit de public. Toate așteptările au fost cu mult întrecute, iar Bogdan a promis că va reveni cu un nou concert. Și se tine de cuvânt.

Aşadar, nu rataţi Folk in Joke! Vineri, 13 aprilie, ora 20.00, cu multe zâmbete şi chef de viaţă!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *