Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 23 ianuarie 2019
 • :
 • :

Târgu Neamț, pe harta abuzurilor. Atenţie la MitingCuJapca!

După anunțarea mitingului PSD împotriva abuzurilor, grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul MitingCuJapca.RO. Acolo, oamenii sunt încurajați să scrie dacă sunt obligați/ amenințați să participe la mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie. Şi noi, restul, îi credem aşa… pe cuvânt de onoare.

Și orașul Târgu Neamț apare pe această hartă a abuzurilor comise de dragul mitingului PSD.

Un cetățean anonim o acuză de comportament abuziv pe Elena Ciorsac- cadru didactic, consilier local și președintele femeilor social democrate din Târgu Neamț:

 „Ii amenință pe directori și pe profesori cu represalii dacă nu se strâng minim 200 pentru mitingul de la București”. (6 iunie, ora 15:18).

Contactată telefonic, Elena Ciorsac a rămas uimită de cele relatate de jurnalistul ZiarTârguNeamț.RO: “Eu nu știu nimic despre așa ceva! Nici nu particip la miting din motive personale, nici nu am vorbit nimic cu nimeni referitor la acest subiect. Eu sunt o persoană asumată!”, a spus consilierul local PSD Târgu Neamț.

Nu știm cine minte, un anonim sau o persoană cu nume și prenume. Şi nici tare dragă nu ne este Ciorsac, astfel încât să îi luăm apărarea. Varianta ei este însă susținută de mai multe cadre didactice cu care dânsa lucrează. Toți ne-au declarat că „abuzul” despre care se face referire pe mitingcujapca.ro este absurd și inexistent, că nici măcar nu au purtat cu dânsa discuţii în cancelarie sau în particular despre protestul social-democraţilor împotriva abuzurilor.

Pe site-ul respectiv, oricine poate să scrie, fără a-și da datele și fără a veni cu dovezi, cum este “obligat” să vină la protestul PSD. Adevăr sau minciună, multe din poveștile lor sunt luate de bune și mai apoi share-uite pe facebook de cetăţeni. O altfel de manipulare politică, aș spune. “Datele vor fi folosite pentru anchete de presa. Datele personale (nume, email/telefon) sunt optionale si vor fi folosite doar pentru clarificarea situatiei”, se arată în descrierea site-ului.

Noi postăm toate relatările așa cum sunt scrise și asumate de oameni. Nu le putem verifica, mai ales că 90% nu conțin date de contact”, a declarat pentru G4Media.ro Cătălin Teniță, co-fondatorul Geeks for Democracy, grup de care aparţine site-ul mitingcujapca.ro

Despre mobilizarea PSD Târgu Neamţ pentru mitingul din Piaţa Victoriei puteţi citi AICI informaţii oficiale (click). Că suntem sau nu de acord cu această acţiune, trebuie să fim capabili să detectăm informaţiile lansate eronat şi intenţionat, căci, totuşi, lupta pe caşcaval şi putere se dă la cel mai înalt nivel.

În loc de concluzie, întrebarea este: Dacă se recurge la ameninţări şi alte abuzuri, de ce din Târgu Neamţ pleacă doar în jur de 50 de oameni spre mitingul PSD, şi nu mii?!!!…. 

Andreea T.
3 comentarii la “Târgu Neamț, pe harta abuzurilor. Atenţie la MitingCuJapca!

 1. George

  E posibil să fie cineva care vrea să o pună pe această doamnă intr-o lumină proastă. Sau… poate chiar așa e.

  Raspunde
 2. Daniel

  La face psd miting ? Nu inteleg de loc . Ei au puterea si tot ei fac ..nici opozitie nu are statul macar … eu zic sa le dea locuri de munca la cei 50 care pleca la bucuresti !

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *