Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 septembrie 2018
  • :
  • :

TIR cu cherestea în valoare de peste 16.000 lei, confiscat. Avizul de însoțire a mărfii, eliberat DUPĂ ce i-au depistat polițiștii!

Transporturile ilegale de lemne se fac mai ales duminica. Cei care fură pădurile se gândesc, probabil, că drumurile sunt mai libere, după seara de sâmbătă când, de regulă, polițiștii intensifică acțiunile.

Ghinion însă pentru băieții deștepți, datorită Radarului Pădurilor. În dimineața zilei de duminică, 12 noiembrie a.c., polițiștii nemțeni au depistat un transport ilegal de material lemnos și au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni au identificat pe DJ 155N, în comuna Ţibucani, un ansamblul de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă, din care se descărca lemn în depozitul aparţinând unei societăți cu profil exploatare material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că pentru semiremorca susmenţionată nu există cod unic generat de aplicaţia specifică supravegherii transporturilor de materiale lemnoase – Wood Tracking. În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi Direcţia Silvică Neamţ.

Ca urmare a inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 30,641 m.c. cherestea răşinoase descărcat, în valoare 16454,20 lei și de 8,40 m.c. cherestea răşinoase aflați în depozit.

Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societății care a efectuat transportul, cu suma de 10.000 lei. Au dispus și măsurile complementare de confiscare a volumului de 30,641 m.c. cherestea răşinoase şi a vehiculelor cu care s-a săvârșit contravenția.

Totodată polițiștii au constat că, ulterior momentului verificării efectuate de lucrătorii de poliţie în bazele de date, a fost eliberat un avizul de însoţire secundar pentru marfa transportată, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals
informatic.
Un comentariu la “TIR cu cherestea în valoare de peste 16.000 lei, confiscat. Avizul de însoțire a mărfii, eliberat DUPĂ ce i-au depistat polițiștii!

  1. ella

    Bravo politiei Urecheni, cetatenii trebuie si ei sa anunte orice camion cu lemne de pe drumuri, atunci vom strapi in o oarecare masura mafia lemnului.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *