Traficul de persoane, combătut în liceele din judeţul Neamţ

0

Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane(ANITP), împreună cu membrii Asociaţiei Valoare Plus şi un grup format din zece reprezentanţi de la cinci ONG-uri din Suedia s-au aflat la sfârşitul săptămânii în judeţul Neamţ, în cadrul unei campanii de prevenire a traficului de persoane.
Astfel, sute de elevi de la Liceul „Carol I” Bicaz, Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, Liceul Economic „ Vasile Conta” Tg. Neamţ, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tg. Neamţ, Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamţ au putut afla despre pericolele şi tentaţiile la care sunt expuşi, şi care le pot distruge iremediabil viitorul. Pentru exemplificare, elevilor le-au fost prezentate filme cu mărturii ale victimelor şi li s-a explicat să se ferească de pericolul de a deveni victime ale diverselor forme de racolare pentru sclavie sexuală și muncă, ce se desfășoară cu ajutorul internetului, dar şi prin racolare directă. “Au fost discuţii interactive, în care tinerii au fost invitaţi să pună întrebări şi am încercat să conştietizăm în rândul lor importanţa riscului la care se expun dacă răspund tentaţiilor şi la pericolul la care sunt expuşi odată intraţi într-o asemenea reţea”, spune comisarul şef Ion Munteanu, şeful Centrului Regional de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane ANITP Bacău.
Marian Pădureţ, președintele Asociației Valoare Plus, a punctat şi el că România a devenit un loc foarte bine cunoscut pentru recrutare a victimelor de trafic uman, precum și o poarta spre Europa de Vest pentru victimele din România, Republica Moldova și Ucraina şi că în special judeţele din Moldova sunt mai vulnerabile la trafic uman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate