Un proiect implementat de DGASPC în Târgu Neamț, Răucești și Pipirig, premiat la o conferință internațională

0

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ implementat de DGASPC Neamț în localitățile Târgu Neamț, Răucești și Pipirig a fost considerat un model de bune practici și a fost premiat în cadrul conferinței internaționale „Inovație și calitate în sectorul public“, derulată sub patronajul Guvernului României cu sprijinul Consiliului Europei.p

Evenimentul a avut loc joi, 20 octombrie, la Biblioteca Națională a României din București și a fost organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici alături de Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog, cu susținerea Consiliului Europei.

Aflată la a IX-a ediție, conferința a avut scopul promovării bunelor practici implementate în administraţia publică românească şi europeană, cât şi premierea iniţiativelor românești din sistemul public.

Pentru a facilita schimbul de bune practici între participanți, dar și pentru a evidenția modele de succes implementate la nivelul autorităților publice din țară, au fost organizate ateliere de lucru, pe tematicile: Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație; Incluziunea socială, baza unei societăți democratice; Educaţia – bază pentru dezvoltarea societăţii; Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public în administrația publică locală.

Proiectul DGASPC Neamț a participat la secțiunea Incluziune Socială, alături de alte proiecte de succes din țară și a obținut premiul doi pentru rezultatele deosebite în cadrul activităților derulate în beneficiul a 150 de copii din localitățile Târgu Neamț, Pipirig și Răucești.

Nominalizarea proiectului nostru în cadrul acestui eveniment de anvergură și tradiție a reprezentat o mândrie pentru noi toți. Faptul că am obținut și un premiu este o mare onoare, o bucurie și, totodată, certificarea faptului că toate acțiunile derulate de echipa de implementare au fost realizate prin performanță, competență, muncă asiduă și, mai ales, multă emoție și implicare. Le mulțumesc tuturor și sunt mândră că munca noastră a contribuit la prevenirea abandonului școlar și/sau familial a peste 150 de copii din Neamț, a spus Cristinsa Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ este implementat de DGASPC din 2015 cu fonduri europene. Beneficiari sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip „școala după școală“, „educație pentru sănătate“, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber iar adulților, consiliere și îndrumare.

Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și diversificării formelor de protecție socială pentru copil și familie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate