Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 22 mai 2020
 • :
 • :

Vasile Apopei, schimb de idei cu ceilalți citymanageri din România

Timp de 2 zile (2-4 oct 2015), city managerul Vasile Apopei a participat la cea de a doua editie a Forumului National al Administratorilor Publici din Romania (AAPRO).apopei

Intalnirea anuala a Administratorilor Publici de la toate nivelurile (comune, orase, municipii si judete) a avut o agenda bogata, interventiile invitatilor, respectiv ale reprezentantilor administratiei centrale si locale, (Gabriel Lungu- Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale,  Jozsef Birtalan- Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici , Cristina Pop- Manager Public in cadrul Direcţiei pentru Descentralizarea Administraţiei Publice din MDRAP) fiind cat se poate de concrete si constructive.

City managerii din Romania au expus idei, solutii, exemple de buna practica si modele din alte tari, in timpul liber ramas fiind dezbatute – pe larg si cu multe argumente – problemele, directiile si solutiile de descentralizare, de eficientizare a administratiei publice din Romania si de orientare spre cetatean, insasi ratiunea de a exista a oricarui ”guvern” local.

Timp de cateva ore, fiecare dintre city / county managerii din sala (inclusiv Vasile Apopei, administratorul orasului Tirgu Neamt) s-a prezentat, fiind expuse idei, solutii, exemple de buna practica si propuneri, dupa aceste interventii fiind dezbatute pe larg si cu multe argumente, problemele, directiile si solutiile de eficientizare a administratiei publice locale.

Dintre temele notate, amintim :

 • Intocmirea unui document unitar si consultabil electronic privind incompatibilitatile (Registrul incompatibilitatilor)
 • Recapitularea tuturor prevederilor legale actuale intr-o noua editie a Ghidului Administratorului Public
 • Legislatia privind selectarea, termenii contractuali, salarizarea si delegarea catre AP a unor atributii ale Primarului / Presedintelui CJ sa fie aplicata unitar
 • Recomandarea ca Planul de management al AP sa exceada mandatului Primarului / Presedintelui CJ
 • Unitatile administrativ teritoriale Municipii si Consilii Judetene sa aiba obligatoriu creata si ocupata pozitia de AP
 • Prevederile privind sporul acordat membrilor din echipele de proiect cu finantare nerambursabila sa fie aplicate si persoanelor care coordoneaza proiectele
 • Constientizarea si mediatizarea pozitiei si rolului AP

Asociatia va propune in perioada imediat urmatoare cateva amendamente legislative, care au menirea sa imbunatateasca functionarea binomului politic/adminstrativ si absorbtia fondurilor europene.

citymanageri
2 comentarii la “Vasile Apopei, schimb de idei cu ceilalți citymanageri din România

 1. cr

  Oare cati din astia ar fi selectati de compania DACIA LOGAN..SAU ALTA FIRMA DE ACEST CALIBRU,sa aiba functie de conducere ???????????? Specialisti sau politruci?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *