Vor să transforme groapa de gunoi de lângă Biserica-monument istoric într-un parc al comunității locale

0

Un proiect ambițios își propune să transforme o groapă de gunoi situată lângă o biserică- monument istoric din județul Neamț într-un parc verde și plin de viață, atât de necesar oricărei comunități locale.proiectul-parcul-teiului-neamt

Parcul Teiului” ar urma să apară în satul Galu din comuna Poiana Teiului, dacă va primi suficiente voturi online pentru a câștiga competiția Țara lui Andrei (domeniul Mediu) și pentru a obține finanțarea necesară.

În apropierea Bisericii – Monument istoric din satul Galu (1818) se află un teren de peste 15.000 m2 care a funcționat ca și groapă de gunoi, din anii `90 încoace. Locul devenise un focar de infecție pentru comunitate… A poluat apa Bistriței, aerul și solul.

În 2009, Parohiei i s-a dat această suprafață în folosință gratuită pentru 30 de ani, cu angajamentul din partea comunității că va curăța terenul și va crea un parc: „Parcul Teiului”, mai ales că în apropiere nu există nicio zonă de agrement .

Comunitatea s-a străduit și a muncit temeinic pentru a transforma fosta groapă de gunoi în parcul verde mult-dorit atât de copii, cât și de adulți: s-a ecologizat zona și a fost adus un buldozer care a presat locul de sute de ori. Nu a fost însă suficient, iar „Parcul Teiului” a rămas, deocamdată, doar un proiect nefinalizat.

Ar fi vorba de un spațiu de joacă pentru prichindei, dotat cu tobogane, balansoar, leagăne, căsuțe, spațiu cu nisip, etc., alei și spațiu de odihnă pentru bătrâni, gard viu de împrejmuire a întregului parc, teren de tenis și baschet cu suprafață dură, 300 de arbori cu precădere tei și un teren de fotbal. Mobilierul din lemn l-ar putea realiza voluntarii din sat.

Indiferent de vârstă, locuitorii satului Galu din comuna Poiana Teiului au nevoie de oportunități de petrecere a timpului liber, iar Parcul Teiului ar putea deveni realitate doar cu ajutorul dumneavoastră.

Dacă apreciați ideea și înțelegeți nevoia tinerilor de toate vârstele de a beneficia de un spațiu de joacă sau de un loc liniștit de promenadă, puteți vota AICI proiectul „PARCUL TEIULUI”, în competiția Țara lui Andrei.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate