Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 21 iulie 2018
  • :
  • :

Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului va fi marcată la Târgu Neamț

Astăzi, 9 octombrie, Federația Comunităților Evreiești din România și Liceul Vasile Conta Târgu Neamț desfășoară o activitate de comemorare a Holocaustului, subintitulată

 „A ști și a nu uita, pentru a nu repeta!”.

Manifestarea are loc de la ora 12.00, la Sinagoga Meseriașilor din Târgu Neamț.

9 octombrie este Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Această dată marchează începutul deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941. Manifestările organizate în toată țara au rolul de a comemora oamenii care au murit în Holocaust pe criterii entice, rasiale și de a pune accent pe rolul jucat de România în acest episod tragic al istoriei umanității.

Holocaustul a însemnat uciderea a milioane de evrei, fără un motiv anume. Cauza tragicului eveniment este încă o nedumerire.Neimplicarea oamenilor, spălarea pe creier, nebunia, frica sunt doar câteva aspecte care au dus condus la moartea atâtor oameni nevinovați, printer care și 1,5 milioane de copii. 1,5 milioane… de copii morți! Holocaustul s-a întâmplat. Datoria noastră, a tuturor este să știm ce s-a întâmplat, pentru a nu repeta istoria!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *