Cu un pas mai aproape de anveloparea blocurilor din Târgu Neamț

0

        Sămbătă, 15 februarie, în Sala de Ședințe a Primăriei Târgu Neamț, a avut loc o dezbatere privind anveloparea blocurilor. Reprezentanții locatarilor au primit explicații și răspunsuri atât de la primarul Daniel Harpa, cât și de la Iulian Munteanu, colaborator și specialist în proiecte europene, venit din București.

       Proiectul de reabilitare termică a blocurilor va fi co-finanțat de către UE în proporție de 60%, urmând ca cei  40% rămași să fie achitați de către Administrația Locală și proprietari.  Cota de contribuție se plătește lunar,  timp de patru ani și va fi făcută pe baza declarațiilor de venit din partea fiecărui locatar. Iulian Munteanu asigură că această sumă nu va depăși 90 RON/ lunar.

       Membrii Asociației Locatarilor au acceptat propunerea domnului primar Daniel Harpa de a realiza întâlniri cu locatarii blocurilor de pe fiecare scară în parte. În cadrul acestor întruniri, la care vor participa și reprezentanți ai Administrației Locale, proprietarii de apartamente sau garsoniere vor primi lămuriri și li se va explica avantajul acceptării acestui program.

      Proiectul de Reabilitare Termică poate fi aprobat doar cu acordul a 75% dintre membrii Asociației Locatarilor, pentru fiecare bloc în parte.

      Termenul de execuție a lucrărilor de anvelopare este de aproximativ trei luni pentru fiecare bloc, în funcție de suprafață.

      Vă invităm să urmăriți dezbaterea pe tema Proiectului de Reabilitare termică- oportunitate de schimbare a fațadei orașului prin co-finanțare europeană.

Andreea Trasnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate