Târgu-Neamț: Robotul de la „Ștefan”, la faza regională a Competiției de Robotică BRD First Tech Challenge

0

În perioada 10-16 mai, Clubul de Robotică din cadrul Colegiului National “Ștefan cel Mare” (CNSM) Târgu-Neamț participă la faza regională a Competiției de Robotică BRD First Tech Challenge.

Marți, 11 mai, Consiliul Local al orașului de sub Cetate a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Daniel Harpa, pentru a sprijini financiar elevii participanți. Este vorba despre un acord de parteneriat prin care U.A.T. Orașul Târgu-Neamț contribuie la derularea proiectului cu suma de 5.000 lei, TVA inclus. Banii de la bugetul local sunt folosiți de CNSM pentru achizitia pieselor de care are nevoie Clubul de Robotică pentru funcționarea și îmbunătățirea robotului cu care participă la faza regională a competiției.

În schimb, CNSM se obligă să promoveze orașul Târgu Neamț în cadrul parteneriatului prin mijloace vizibile, să folosească și să justifice suma acordată, în conformitate cu legislația în vigoare.

BRD FIRST Tech Challenge Romania este cel mai mare program de robotică și educație STEM din țară, implementat de Asociația „Nație Prin Educație”. Programul oferă sprijin liceenilor care vor să facă performanță într-un domeniu de care depinde viitorul tuturor. Conceptul proiectului FIRST Tech Challenge presupune mai mult decât construirea unui robot. El include munca în echipă, lucrul pe proiect, spiritul și abilitățile antreprenoriale, inițiativa si rezolvarea de probleme,
voluntariatul. Se propun activități pentru dezvoltarea atât a competențelor tehnice cât si a celor non- tehnice (soft skills). Motto-urile programului de robotică FTC Romania sunt “work and fun” si “learning by doing”.

Mult succes Clubului de Robotică din cadrul Colegiului National “Ștefan cel Mare” Târgu-Neamț!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate