Exerciţiu de alarmare în caz de cutremur

2

        Exercițiul de alarmare în caz de cutremur a decurs pe măsura așteptărilor, la Liceul Tehnologic „Vasile Conta” Târgu Neamț. Elevii au înțeles importanța acestui exercițiu și știu ce au de făcut în cazul unui cutremur. Atât ei, cât și cadrele didactice, s-au descurcat onorabil, sub coordonarea directorului adjunct Constantin Popa și în prezența a doi pompieri de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț.

        La Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, exercițiul de simulare în caz de cutremur “n-a fost prea reușit”, după cum declară însuși directorul unității de învățământ. Aparent, o parte dintre cadrele didactice nu au știut exact despre ce este vorba. Totuși, elevii au fost evacuați afară în ordine, fără panică.

     Sistemul public de alarmă nu a funcționat. Școlile din Târgu Neamț  au fost nevoite să utilizeze soneria proprie pentru această simulare.

     Exerciţiu de alarmare în caz de cutremur, cu tema “Activitatea personalului didactic şi a elevilor din judeţul Neamţ pe timpul şi în perioada imediat următoare producerii unui cutremur” s-a desfășurat în data de 28 februarie, în intervalul orar 9.45-10.15, în toate unitățile școlare din județul Neamț. A fost organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Petrodava”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Neamţ.

 

Andreea Trăsnea


2 Comentarii
  1. meme spune

    Sa ne fereasca Dumnezeu de vreun cutremur…E vai de noi si de tineretul asta tot mai imbecil

  2. nu conteaza! spune

    am crezut ca e simulare in caz de incendiu :)) .. meme tu esti imbecil ca nu stii sa scrii corect!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate