Trucuri pentru a rămâne mereu concentrat la masa de Poker 

0

Dacă ești jucător de poker, atunci știi cât de important este să rămâi concentrat în timpul unui joc. Fie că ești un jucător nou, ușor de distras, fie că ești un veteran vinovat de tilting cu mult înainte ca oamenii să înceapă să joace poker online, este esențial să menții un stil de viață care să-ți permită să te concentrezi atunci când ai nevoie. Iată șase sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi concentrarea în joc, indiferent dacă pariezi la offline sau online. Dacă jocurile de masă nu sunt preferatele tale, poți oricând să te distrezi cu 100 super hot slot.

1. Asigură-te că ești odihnit înainte de joc

Un somn bun înainte de o partidă importantă te va asigura că mintea și corpul tău sunt în cea mai bună stare pentru momentul în care joci. Un număr semnificativ de studii vorbesc despre modul în care lipsa somnului face mai dificilă concentrarea la detalii. Același articol discută, de asemenea, modul în care lipsa somnului îți poate afecta starea de spirit, făcându-te să te superi mai ușor în timpul unui meci. Nervozitatea dinaintea meciului îți poate afecta calitatea somnului, motiv pentru care este esențial să îți construiești obiceiuri suplimentare, cum ar fi exercițiile fizice, care te ajută să dormi mai bine.

2. Asigură-te că ești în cea mai bună condiție fizică

Deși ar fi grozav să îți schimbi stilul de viață pentru a fi mereu pregătit fizic și psihic, acest lucru nu este neapărat ușor de făcut. Pentru ca mintea ta să funcționeze cât mai bine, trebuie să faci exerciții fizice în mod regulat și să-ți menții corpul în formă. Activitatea fizică regulată îți va menține memoria și gândirea ascuțite. De asemenea, va avea numeroase alte beneficii, cum ar fi mai multă energie, somn mai bun și suficientă tărie mentală pentru a face față provocărilor complexe.

Vestea bună este că nu e nevoie să mergi la sală și să ridici (deși poți face asta dacă îți dorești). Te poți bucura de multe dintre beneficiile exercițiilor fizice prin activități precum ciclismul, joggingul, înotul sau yoga. Dar nu uitați: corpurile noastre au cu limite și tendințe diferite, așa că antrenamentul tău ar trebui să se concentreze pe menținerea unei stări de sănătate bună.

3. Încearcă meditația

Nu există niciun dubiu: indiferent dacă joci cu mize mari sau în turnee online, pokerul poate fi o experiență stresantă. S-ar putea să vrei să iei în considerare meditația ca metodă de a te calma și de a ține stresul sub control. Mulți oameni de știință, inclusiv cercetători de la Columbia University Medical Center, au studiat problema și au scos în evidență efectele pozitive pe care le are meditația. 

Nu-ți face griji, prin meditație nu sugerăm să te muți în munți. Există multe tehnici simple de meditație pe care le poți folosi înainte și în timpul unui meci. Poți descărca aplicații pe telefon pentru a învață noțiunile de bază. Poți chiar să urmezi sfaturi de la jucători profesioniști, cum ar fi Annette Obrestad, un deschizător de drumuri pentru femeile care joacă poker, care postează pe YouTube videoclipuri cu sfaturi pentru jucătorii de poker.

4. Ia o pauză atunci când poți

Dacă plănuiești o sesiune lungă de poker, nu uitați să faci regulat pauze. Este posibil ca acest lucru să nu fie întotdeauna posibil dacă participi la turnee de poker live. Cu toate acestea, dacă ai opțiunea de a te retrage, este o idee bună să o faci din când în când. Timpul pe care îl petreci departe de joc îți va permite să relaxezi, să te revigorezi cu o băutură sau o gustare și te va ajuta să te întorci la joc cu o concentrare mai bună.

5. Găsește o coloană sonoră potrivită

Muzica are multe beneficii, printre care un nivel ridicat concentrare și o motivație sporită, cât și diminuarea nivelului de stres. Totuși, asta nu înseamnă că toată muzica oferă aceste beneficii. Te vor ajuta muzica fără versuri, melodiile lente, instrumentale, cum ar fi muzica clasică sau piese electronice ușoare. De asemenea, muzica trebuie ascultată la un volum scăzut. Evită să asculți melodii cu încărcătură emoțională.

6. Elimină elementele care îți distrag atenția de la joc

Tehnologia poate însemna un număr mare de elemente care să îți distragă atenția, ceea ce te poate costa foarte mult dacă încerci să îți perfecționezi strategia de turneu de poker sau să câștigi un joc cu mize mari. Aceste distrageri ar putea include tipul de muzică nepotrivit, membrii gălăgioși ai familiei, alți jucători online sau chiar senzația de foame.

Cu toate acestea, pericolul numărul unu este, fără îndoială, smartphone-ul tău. Notificările de la aplicațiile de socializare, mesajele de la prieteni și familie sau atracția streamer-ului preferat pot face ca aceste dispozitive să fie o provocare pentru a le lăsa pur și simplu jos.

Ca jucător de poker, poți fi tentat să faci mai multe lucruri în același timp, cu un ochi pe telefon și altul pe joc. Aceasta este însă o greșeală mare, deoarece îți vei împărți atenția în mai multe locuri. 

Un efect negativ al multitasking-ului este că îți scade nivelul IQ-ului. Un alt efect și mai periculos este acela că poate provoca leziuni cerebrale pe termen lung prin reducerea densității creierului în cortexul cingular anterior, afectându-ți astfel empatia și controlul cognitiv și emoțional.

Concluzie

Dacă ești pregătit să iei aceste sfaturi în considerare, atunci ești cu un pas mai aproape de câștigarea unui premiu în bani. Ține cont de faptul că indiferent de strategiile folosite, pokerul este, în definitiv, un joc de noroc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate